TomTom garandeert lachende baby’s

Er zijn weinig dingen zo stressvol als een jengelende of zelfs huilende baby achterin de auto, terwijl jij je probeert te concentreren op het verkeer. Maar dat is nu voorbij. TomTom heeft dé oplossing gevonden: Darth Vader die je kind achterin de auto aan het lachen maakt!

Project GAGA
De onderzoekers van TomTom Navigation Laboratory (NavLab) hebben maandenlang onderzoek gedaan onder baby’s en peuters. Ruim 300 baby’s en peuters deden mee aan het Project GAGA, waarin gezocht werd naar de perfecte ‘navigation voice’ voor kleintjes. Zes maanden lang werd er getest, geprobeerd en getoetst op lachen en vrolijkheid, gekeken naar welke stem de beste reacties liet zien van al die kindertjes. Dat dat nog niet mee viel is te zien op het grappige filmpje dat TomTom hierover maakte. Want niet alleen moest de testsituatie veilig en kindvriendelijk zijn, ook moesten er slaapjes ingepland worden en voldoende luiers ingekocht. Maar, het moet gezegd, het uiteindelijke resultaat is verbluffend.

Darth Vader
Want wat bleek? Baby’s en peuters worden heel blij van de stem van Darth Vader! Maar liefst 68% van de baby’s en peuters die hebben meegedaan aan het onderzoek, begonnen te schaterlachen als ze Darth Vader “Stay in the right lane”  hoorden zeggen, of “Take a left turn at the following stoplights” . Van alles hebben ze op die kleintjes uitgeprobeerd, alle mogelijke stemmen en variaties. En uitgerekend Darth Vader blijkt de meest succesvolle.

Ideale man
Dus eigenlijk is Darth Vader de ideale man: hij zorgt ervoor dat je op tijd op de juiste plaats bent én hij houdt je kinderen rustig. Wat wil je nog meer?

Kijk voor meer informatie op www.tomtom.com>>

Share

About Hanneke Blanksma

hannekeblanksma@hetnet.nl'

Check Also

Dokter Prik [recensie]

Lijd jij aan Stinkvoetose of Jeukitis? Dan hebben wij de oplossing voor jou! Maak je …

Share
Share