Haring met zure mosterdroom (in plaats van slagroom)

broodje-oven-cover-trotse-moeders

In het boek “Een broodje in de oven (en meer)” van Tamara Weide staan 55 recepten voor tijdens je zwangerschap. Een aantal van die recepten zijn zo origineel, dat ik blij ben dat ik deze op de website van Trotse Moeders mag publiceren. De eerste is: “Haring met zure mosterdroom (in plaats van slagroom)”.

haring-broodje-oven-trotse-moedersRecept: Haring met zure mosterdroom
2 personen / voorbereidingstijd 15 min. / bereidingstijd 10 min.

Ingrediënten

1 sjalot, gesnipperd
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
2 zoute haringen, in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel grove mosterd
2 eetlepels zure room
zwarte peper
3 sneetjes donker roggebrood

Bereidingswijze

Voeg de sjalot en de helft van de peterselie toe aan de haring en meng dit door elkaar zodat een mooie tartaar ontstaat. Meng de mosterd met zure room en zwarte peper. Snijd het roggebrood diagonaal door. Besmeer dit met het mosterd- en roommengsel, verdeel de haringtartaar erover en strooi de rest van de peterselie erover.

Een broodje in de oven (en meer) – Tamara Weide
Bekijk op bol.com55 recepten voor tijdens je zwangerschap
Hardcover, 154 pagina’s, uitgeverij Nieuw Amsterdam
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Jam & Zuur

In Jam & Zuur wisselen ouderwetse klassiekers en gedurfde, moderne smaakcombinaties elkaar af om de …

Share
Share