Prinsessia dvd – De prins op het witte paard

cover prinsessia 4De prins op het witte paard is een nieuwe dvd met vijf afleveringen van de tv-serie Prinsessia. Mijn jongste dochter van acht vindt het erg leuk, maar heel eerlijk, het is echt niet mijn smaak.

Prinsessia is een product van Studio 100, bekend van K3, Piet Piraat, Bumba, Hotel 13 … De filmpjes zijn dan ook volgens beproefd recept gemaakt. Prinsessia is echt gericht op meisjes: prinsessen die op een speciale school zitten om opgeleid te worden tot prinses, mooie jurken, gekke avonturen. Kortom, in Prinsessia wordt een echte sprookjeswereld gecreëerd waar kleine meisjes heerlijk in weg kunnen dromen.

Ter illustratie laat ik nu even mijn dochter aan het woord, ik heb haar een aantal vragen gesteld over Prinsessia en deze dvd:

Vind je Prinsessia leuk?
Ja, heel leuk!

Kan je kort vertellen waar Prinsessia over gaat?
Over vijf prinsessen die op een Prinsessiaschool zitten. Ze beleven daar allemaal avonturen.

IMG_4032Wie is jouw favoriete prinses?
Linde. Dat is een prinses die alleen groene jurken draagt en ze houdt van eten. En van opruimen. Als het ergens rommelig is, ruimt ze gelijk op. En dan deelt ze ook nog een kamer met een sloddervos Iris …

Waarom is Linde jouw favoriet?
Omdat ze heel gezellig is.

Wie vind je het minst leuk?
Roos. Zij draagt alleen roze jurken en ze let alleen op haar uiterlijk. En ze houdt helemaal niet van sporten. En dan deelt ze ook nog een kamer met Violet, die juist dol is op sporten.

Waarom vindt je Roos niet leuk?
Omdat ze heel ongezellig is.

IMG_4033 Wat is het leukste filmpje op deze dvd?
De Doornroosjesziekte.
De prinsessen moeten schoonmaken, samen met de butler Kamiel. Maar Linde en Iris hebben er geen zin in. En dan verzinnen ze de doornroosjesziekte.

Wat vind jij het leukst van Prinsessia?
De prinsessen.

I rest my case …

Op de dvd staan vijf afleveringen: De prins op het witte paard, De Doornroosjesziekte, 40 jaar op Prinsessia, Koninklijk bal, De ordelijkste kamer.
De afleveringen duren ieder een kleine twintig minuten en bevatten allemaal een liedje. Aangezien kinderen vaak dezelfde aflevering eindeloos kunnen bekijken, zal het niet lang duren voor ze de liedjes kunnen meezingen. En ach, dat is toch gezellig?

Kortom, een leuke dvd voor jonge meisjes. Ook handig voor onderweg in de auto!

Prinsessia dvd: De prins op het witte paard
Bekijk op bol.comKinderserie op dvd, circa 70 minuten, Studio 100
Bestel deze DVD hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Nu uit op DVD: De Inspirator

De film De Inspirator heb ik helemaal gemist in de bioscopen, maar toen ik er …