Ontdekwoordenboek Nederlands

Kijk eens wat Lotte en Tim allemaal meemaken op één dag. Op kleurrijke zoekplaten met doorkijkvensters zie je wat ze allemaal beleven, thuis, op school, in de speeltuin, in de supermarkt, op de boerderij en onderweg.
Je doet vrolijke zoekspelletjes, lost raadsels op en leert een heleboel nieuwe woorden. Speel en ontdek!

– Voor kinderen vanaf 3 jaar.
– Spelenderwijs Nederlands ontdekken
– Met vrolijke detailtekeningen en raadsels

Recensie
Dit boek is het leukste woordenboek dat er bestaat! Kinderen (en ouders) zullen zich uren vermaken met dit ontdekwoordenboek. Samen de fantasievolle tekeningen bekijken en op zoek gaan naar vele voorwerpen. Aan de linkerkant staan plaatjes met de woordjes eronder. De bedoeling is dat je deze plaatjes in de grote tekening op gaat zoeken. Zo leren kinderen op een leuke manier allerlie nieuwe woordjes kennen.

Daarnaast zijn er diverse ‘doorkijkvensters’ in de tekeningen verwerkt. Op deze manier worden bepaalde voorwerpen en woorden extra uitgelicht. Daarnaast staan er leuke vragen in het boek zoals: “Welke fruitsoorten ken je? Kijk maar naar de fruitschaal op de grote plaat!”  Mijn kinderen vinden het erg leuk om de verschillende plaatjes in de grote tekening te zoeken. Daarnaast leren ze op een hele leuke manier, nieuwe woorden kennen zoals wat een maaidorser is of wat balanceren is. De tekeningen nodigen kinderen uit om actief te gaan zoeken naar bepaalde plaatjes. Maar de fantasievolle illustraties nodigen kinderen ook uit om zelf verhalen bij de illustraties te gaan verzinnen. Het Ontdekwoordenboek Nederlands is een heel leuk boek voor jonge kinderen. Ze zullen dit boek niet snel wegleggen, vooral niet omdat er zoveel te bekijken en te zoeken is in dit boek.

Ontdekwoordenboek Nederlands – Stefanie Schamberg
Ontdekwoordenboek, hardcover, 25 pagina’s, Unieboek
Bestel dit boek hier>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Wat wordt het Woord van het Jaar 2017?

Ieder jaar ontstaan er nieuwe woorden. Wanneer deze woorden hun bestaansrecht bewezen hebben, worden ze …

Share
Share