Boekrecensie – Het oor van Leonoor

oor leonoorBuisjes? Leonoor snapt er niks van. ‘Is dat net zoiets als de buizen van de waterleiding, of de buizen van de verwarming? Die buizen passen toch niet in mijn oren?’ vraagt ze verbaasd. Leonoor hoort niet zo goed. Daarom moet ze naar de kno-arts, die vaststelt dat ze buisjes in haar oren moet.

Kinderen zien vaak op tegen een bezoek aan de dokter of het ziekenhuis, omdat ze zich geen voorstelling kunnen maken van wat hen te wachten staat. De serie ‘De ziekenboeg’ bereidt ouders en kinderen voor op de behandeling of helpt ze bij de verwerking ervan. De informatieve, vlot geschreven verhalen vertellen vanuit de belevingswereld van een kind over een ziekte, aandoening of medische ingreep. De vele illustraties ondersteunen en verluchtigen de situaties en de gebruikte medische voorwerpen. Achterin staat nuttige informatie voor de ouders.

Het oor van Leonoor beschrijft precies wat er gebeurt als je buisjes in de oren moet. Deze op zich niet ernstige ingreep moeten veel kinderen ondergaan en vereist een goede begeleiding.

Recensie
Het oor van Leonoor is een boek uit de serie De ziekenboeg. In deze serie wordt telkens een andere behandeling of aandoening behandeld. Allen in de vorm van een verhaal, zodat je het als een gewoon voorleesboek aan je kind kunt voorlezen. Deze informatieve verhalen zijn duidelijk en vlot geschreven. Op deze manier kunnen ouders hun kind makkelijker voorbereiden op een behandeling.

In Het oor van Leonoor gaat het verhaal over Leonoor die heel vaak niet hoort wat haar moeder tegen haar zegt. Leonoor moet daarom naar de KNO-arts en dan blijkt dat ze buisjes moet hebben. Op de dag van behandeling is Leonoor nerveus. Eigenlijk wil ze helemaal geen buisjes… Maar de buisjes heeft ze toch echt nodig en dan blijkt dat het eigenlijk best wel mee valt. Ze mag zelfs zwemmen en douchen. Een hele opluchting!

Het oor van Leonoor is een perfect boek voor kinderen die buisjes moeten (of al hebben). Het verhaal laat zien waarom sommige kinderen buisjes nodig hebben en hoe dat dan gaat. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de ouders is dit een perfect boek. Door het verhaal voor te lezen aan je kind, die buisjes moet hebben leg je direct goed uit hoe dit gaat.
Tevens staat er achter in het boek nog info voor de ouders met daarbij een telefoonnummer en website waar ze terecht kunnen voor eventueel meer informatie.

Het oor van Leonoor – Christine Kliphuis & Helen van Vliet
Informatief, Hardcover, 30 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Lekker carnavallen in 2019? Dit moet je alvast regelen

Op 3, 4 en 5 maart 2019 is het weer zo ver: in het zuiden …

Share
Share