De Koning en de Kip

koning-kip-cover-trotse-moedersEen dikke voorleesbundel van maar liefst 160 bladzijden – inclusief een splinternieuw verhaal – waarin alle verhalen over de koning en de kip en hun bijzondere vriendschap zijn samengebracht. De verhalen zijn een feest om voor te lezen, omdat de bijzondere verhaalwendingen en de subtiele droge humor zowel kinderen als volwassenen aanspreken en nooit gaan vervelen.

Recensie
Vaste lezers van deze blog weten dat maar zelden de maximale score van 5 sterren wordt gegeven tijdens een recensie. De koning en de kip krijgt echter vijf sterren van me, als eerste boek in 2015, omdat ik er werkelijk geen enkel minpuntje aan kan ontdekken. Of…. wacht even…. het zou dikker mogen zijn en nog meer heerlijke verhalen mogen bevatten!

Screenshot 2015-01-27 at 12.36.12

Vijf sterren dus, want het is een genot om dit boek voor te lezen, zelfs om dit heel vaak te doen. De verhalen zijn voor kinderen heerlijk om naar te luisteren, vol avontuur en fantasie en voor volwassenen is er de geweldige humor waardoor het een boek is om zelf ook van te genieten.

Screenshot 2015-01-27 at 12.35.58

De verhalen gaan over de vriendschap tussen een koning en een kip. Een vriendschap die zodanig verwoord wordt dat kinderen zich er niet over zullen verbazen. Het zijn gewoon vrienden. Echter… De koning is wel echt een koning en hij heeft het dus voor het zeggen. De kip is duidelijk ietsje slimmer en het tweetal houdt elkaar in hun avonturen goed in evenwicht. En uiteindelijk wint de vriendschap het altijd en loopt het goed af. Wel zo prettig wanneer je deze verhalen voor het slapen-gaan voorleest!

Screenshot 2015-01-27 at 12.35.46

Dus, beste Catharina Valckx, maak alsjeblieft nog meer mooie verhalen over de Koning en de Kip. Je hebt in dit gezin (en ongetwijfeld ook daarbuiten) alleen maar fans die uitkijken naar nieuwe avonturen van dit tweetal!

De koning en de kip – Catharina Valckx
Bekijk op bol.comHardcover, 5 verhalen, 160 pagina’s, uitgeverij Gottmer
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

IJs – boek met 30 recepten

IJs…. ik ben er dol op en heb die liefde doorgegeven aan mijn jongste zoon. …