Dit is allemaal genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2017 in de categorie 18 jaar en ouder

Wie zegt dat je moet stoppen met spelen wanneer je volwassen wordt? Spelen, spelletjes doen, puzzelen…. Het blijft leuk. Of het nu met familie is of met vrienden, spelletjes doen verbindt.

Je kunt er nog vaardigheden mee leren ook en leren doe je vooral wanneer je ergens met plezier mee speelt! Wil je weten wat de ontwikkelingspsycholoog van het genomineerde speelgoed vindt, klik dan <hier>

Genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2017 in de leeftijdscategorie 18 jaar en ouder: 3D puzzle Volkswagen T1 Bully

Dit is het ultieme cadeau voor avonturiers en autoliefhebbers. Een echte miniatuur Volkswagen T1 bulli, in 162 stevige kunststof puzzelstukjes. De 3D-puzzel maakt indruk met de echt draaiende wielen. Opvallend is de klassieke rood-wit print en de meegeleverde surfplank. Geïllustreerde instructies en accessoires zorgen voor een gegarandeerd succes. De Volkswagen T1 is sinds de eerste versie uit 1950 een waar icoon: een voertuig voor avonturiers en onverschrokken wereldreizigers. In de mooiste, meest afgelegen en opwindende plaatsen ter wereld werd er in deze bus rondgereden. Overal bracht hij het gevoel van vrijheid en blijheid met zijn klassieke rood-witte kleuren – en natuurlijk met een surfplank op het dak.

3D puzzle Volkswagen T1 Bully (Ravensburger) bestel je hier >>>>

 

Genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2017 in de leeftijdscategorie 18 jaar en ouder: Who’s The Dude

In dit hilarische spel is de levensgrote (150 cm!) opblaasbare Dude je beste vriend. Beeld samen met hem zo veel mogelijk situaties uit. Speel bijvoorbeeld een scène uit een film na of beeld een sport of beroep uit. De andere spelers proberen binnen de tijd te raden wat jij allemaal met de Dude uitbeeldt. Dan is de volgende speler aan de beurt. De speler die na 4 rondes de meeste punten heeft, wint het spel!

En de Dude? Die wint altijd. Het spel waarin je het met elkaar doet!

Who’s The Dude (Identity Games) bestel je hier >>>>

 

Genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2017 in de leeftijdscategorie 18 jaar en ouder: Great Western Trail

Het spel is spannend en afwisselend, en speelt ook uitstekend met z’n tweeën. De spelers drijven hun kudde van Texas naar Kansas City, waar het vee dan per trein aan verre steden wordt geleverd. Elke stad mag maar een keer beleverd worden, waardoor je goed moet plannen en je je ‘railhead’ op tijd naar voren moet verplaatsen om extra kosten te vermijden. Ook de waarde van je hand met koeienkaarten moet de waarde van de stad, die je belevert, evenaren, anders gaan je koeien naar mindere bestemmingen wat strafpunten met zich meebrengt. Je verhoogt de waarde van je hand door nieuwe, dure koeien aan je kudde toe te voegen en goedkopere tijdig af te leggen. Tijdens de reis van Texas naar Kansas City kun je algemene gebouwen aandoen om daar acties uit te voeren, zoals het verkopen van koeien (naar je aflegstapel), het werven van cowboys, arbeiders en ingenieurs, het bouwen van eigen gebouwen op locaties langs de ‘Trail” (die je vervolgens kunt bezoeken om voordelige acties te doen), het kopen van nieuwe, dure koeien die veel opleveren en je reikwijdte op het spoor vergroten. Als je een stad of station belevert, leg je een fiche van je tableau op die locatie. Daardoor ontsluit je een ‘actieverbeteraar’ waardoor je bijvoorbeeld meer kaarten op handen mag houden of verder mag reizen tijdens je tocht naar het leverpunt Kansas City, waar de kuddes per trein naar hun uiteindelijke bestemming vertrekken. Tijdens het spel maken de spelers 5 tot 7 trips naar Kansas, waardoor ze hun gebouwen meerdere malen kunnen bezoeken om aldaar van het voordeel gebruik te maken. Great Western Trail is spannend en biedt vele tactische mogelijkheden. De eigen gebouwen zijn tweezijdig: een makkelijke en een moeilijke kant. Hoewel het complex lijkt, speelt het spel makkelijk weg en blijft keer op keer boeien.

Great Western Trail (999 Games) bestel je hier >>>>

 

Genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2017 in de leeftijdscategorie 18 jaar en ouder: Escape Room The Game Virtual Reality set

Escape Room The Game VR Edition kan met en zonder het basisspel worden gespeeld. Heb je het basisspel niet? Download dan de Escape Room The Game-app op een tweede smartphone en gebruik deze als digitale Chrono Decoder tijdens het spelen. Maar voor de ultieme spelervaring raden we je aan met de Chrono Decoder uit het basisspel te spelen. Submarine: Na een botsing op grote diepte ligt het complete systeem van de Drebbel Deep Sea Challenger plat. Je hebt geen idee hoe je de reserve accu van de onderzeeër weer aan de praat krijgt. Het enige waar je zeker van bent, is dat het niet lang meer duurt voordat de zuurstof op raakt…  Behind Enemy Lines: Je stort met je eenheid neer, midden in vijandelijk gebied. Alsof dat nog niet erg genoeg is, balanceert jullie helikopter op de rand van een hoge klif en is de piloot spoorloos. Hoe maak je contact met de thuisbasis? Van alle kanten dreigt gevaar…

Escape Room The Game Virtual Reality set (Identity Games) bestel je hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021 – puzzel – Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist

Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist is Speelgoed van het …

Share
Share