Bezoek aan de Rimba in Burgers’ Zoo [verslag]

Vrijdag 4 augustus 2017, wat een dag!! De meiden waren vandaag zo ontzettend moe. Volgens mij zijn ze aan vakantie toe…hahahaha.. Vanmorgen deden ze totaal niet luisteren en om alles werd er gehuild én gezeurd. Herkent iemand deze “gezellige” dagen?

Nou, wij helaas wel. Maar wat stond er vandaag op de planning….een dagje naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Heerlijk!!! Tom en ik vinden zelf de dierentuin echt geweldig en gelukkig de meiden ook. Bij aankomst bij de dierentuin was bij iedereen de sfeer weer helemaal goed.

 

Na een ontzettend vriendelijk ontvangst van de medewerkers van de dierentuin zijn we eerst zelf de Mangrove ingelopen. Wat ongelofelijk mooi zeg; een zeekoe, allemaal vlinders (grote, blauwe, wauw!) die op je komen zitten en om je heen vliegen, een echte mangrove met krabbetjes en al. Je loop erdoorheen in de waan dat het er echt zo uitziet.

Hierna ontmoeten wij Maurice, een van de dierenverzorgers van de Rimba. Het komend uur laat hij ons achter de schermen van alles zien. Ik weet niet wie er meer van heeft genoten: wij of de meiden?!?!

 

Onze huwelijksreis was namelijk naar Thailand. Een onderdeel hiervan was de overstap naar Laos waar we een “gibbon experience” gingen beleven. Slapen in een boomhut en op zoek naar echter gibbon’s. Je gaat het al geloven, we hebben er geen één gezien. Vandaag hebben we gewoon eindelijk na al die jaren ( van de week waren we 7 jaar getrouwd) een gibbon in het echt gezien én we hebben ze ook gevoerd. Ze vinden blijkbaar bananen erg lekker en die eten ze zo uit je hand.

 

WAUW!! Geen woorden voor……

Verder hebben we de Maleise beer van dichtbij gezien, de tijgers, de lijpaarden, watervaraan, netpython (aaaahhhh), de banteng en we mochten ook nog de macaca’s voeren. Dit vonden vooral de meiden weer erg leuk, want we liepen door de bosjes en er was een veilig stuk water tussen ons en de apen in.

 

Maurice vertelde met veel passie en kunde over de dieren en we hebben dan ook veel kennis opgedaan van de dieren. Erg interessant allemaal dus Maurice, bedankt!!!

 

Hierna zijn we ook nog op verzoek van Josefien naar de theater voorstelling geweest van Zoë & Silos. Wat vonden de meiden dit geweldig. Ze hebben meegezongen en Babette heeft zelf tussendoor nog even een klein beetje gedanst. Ze vonden het nog een beetje spannend om met hen op de foto te gaan, maar de poster zelf durfde ze zeker aan.

Hierna gingen we weer volledig voldaan naar huis. Maar om de dag nog even compleet te maken hebben we ook nog de Kookaburra gezien. Fantastisch!! Voor ons trouwen zijn Tom en ik 3 maanden door Australië gereisd. De Kookaburra hoor en zie je daar regelmatig. Toen ik hem vandaag zag, was ik weer even stil.

Stiekem denk ik nu zelfs dat Tom en ik meer hebben genoten van deze dag in Burgers’ Zoo dan de meiden…..

Voor meer informatie over Burgers’ Rimba, klik hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Vlindervrienden en het Grote Avontuur

Vlindervrienden en het Grote Avontuur is een Canadese animatiefilm die door Just Entertainment naar Nederland …

Share
Share