Speurneus Paddington

speurneus-paddington-cover-trotse-moedersDe verhalen over het beertje Paddington zijn al meer dan vijftig jaar geliefd bij kinderen over de hele wereld. ‘Beren zoals Paddington zijn erg zeldzaam,’ zegt mevrouw Bird, ‘en dat is maar goed ook, want anders zou het ons nog een fortuin kosten aan marmelade.’ En er zijn nog veel meer redenen waarom het maar goed is dat beren zoals Paddington zeldzaam zijn. Of het nou gaat over behangen, speurwerk of fotografie; de beer uit Peru zorgt telkens weer voor zijn eigen zooitje ongeregeld.

Recensie
Wie kent beertje Paddington niet? Al meer dan 50 jaar verovert deze knuffelbeer de harten van kinderen over de hele wereld. Toch kennen veel kinderen tegenwoordig beertje Paddington niet zo goed. Hij had toch een beetje een oubollig imago voor de huidige kids… De film Paddington heeft in Nederland de afgelopen periode hier wel heel veel verschil in gemaakt!

IMG_5275Ook mijn dochter van 10 jaar heeft die film gezien en duikt ook regelmatig met veel plezier in het filmboek Paddington. Toen ze het boek Speurneus Paddington zag, raakte ze gelijk enthousiast. “Mama, een nieuw Paddington boek!

In tegenstelling tot het filmboek is dit meer een originele versie van het boek. Zonder filmbeelden dus maar met prachtige originele pentekeningen van Peggy Fortnum.

Mijn dochter is dol op de prachtige filmbeelden van haar Paddington boek, dus ik was toch wel benieuwd of dit boek haar dan wel zou trekken. Zij is iemand die boeken vooral nog uitkiest op de kaft en niet om het verhaal op de achterflap. Tot mijn grote frustratie laat ze daardoor prachtige klassiekers nog links liggen…

Maar niet met het boek Speurneus Paddington! Tot mijn grote vreugde pakte ze het boek op en legde ze het pas weer neer toen hij uit was. De eerste twee dagen van de zomervakantie heeft zij besteedt aan het lezen van dit boek. En zoals ik ook vaak ervaar na het lezen van een goed boek, was ze een tikkeltje chagrijnig toen hij uit was. Omdat hij uit is en ze niet verder kunt lezen in dit boek!

IMG_5276Ik ben blij dat in ons huis deze oude klassieker een tweede leven krijgt, want dit tweede boek van Paddington blijft geweldig leesmateriaal.

Je merkt wel dat het een oudere tekst is. Er zitten wat woorden bij die tegenwoordig niet zo gangbaar meer zijn. Mijn dochter vroeg af en toe wat een bepaald woord betekent, maar kon eigenlijk alles wel raden door de context.

En eigenlijk vindt ik dat een groot voordeel aangezien het haar woordenschat vergroot. Goed voor haar algemene ontwikkeling dus. En dat terwijl ze veel leesplezier heeft. Een aanrader dus.

Speurneus Paddington – Michael Bond
Bekijk op bol.comLeesboek, hardcover, 144 pagina’s, Uitgeverij Moon
Bestel dit boek hier >>>>

paddington-cover-trotse-vaders

 

Lees de recensie van het eerste boek over beertje Paddington hier >>>>

Een beer genaamd Paddington – Michael Bond
Bekijk op bol.comHardcover, 160 pagina’s, uitgeverij Moon
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

365 dingen om te doen met je kleinkind

365 dingen om te doen met je kleinkind is een doeboek voor opa’s en oma’s. …

Share
Share