Super Mario Party [Nintendo Switch game – recensie]

Mijn tweeling is snel enthousiast wanneer ze nieuwe items mogen uitproberen. Maar bij de Nintendo Switch game Super Mario Party ging hun enthousiasme wel erg ver. Vanaf dat ze wisten dat de postbode het Nintendo-pakketje kon afgeven, zaten ze ‘op wacht’. Helaas voor hen, kwam het pakketje een dag later dan verwacht 😉

Gelukkig is de game snel opgezet en konden ze meteen met spelen beginnen. Het spel wijst zichzelf uit: je kunt een aantal soorten spellen kiezen en wanneer je bijvoorbeeld voor de Mario Party game kiest, kun je weer kiezen voor verschillende spelborden.

Wanneer er minigames gespeeld moeten worden, mag je eerst even oefenen voordat je aan het echte spel begint. Zelfs voor deze Trotse Moeders, die véél handiger is met ouderwetse bordspelletjes, was het prima te doen!

Er zijn allerlei spelmogelijkheden, maar de favoriete game is toch wel Mario Party. Ik zal er straks meer over vertellen, eerst wat algemene informatie over de diverse opties:

  • Mario Party: De klassieke bordspelstand is terug en beter dan ooit! Maximaal vier spelers* (*één Joy-Con-controller per speler nodig) verplaatsen hun personages over diverse spelborden om de meeste sterren te verzamelen, daarbij gebruikmakend van nieuwe strategische elementen als personage-specifieke dobbelstenen, plus gloednieuwe minigames en verrassende gebeurtenissen die het verloop van de strijd ingrijpend kunnen veranderen.

  • Toads keetkamer: Hier vind je unieke multiplayer-minigames die je op elke tafel een feestje laten bouwen – geen tv nodig! In sommige minigames kun je zelfs twee Nintendo Switch-systemen combineren, met elk een exemplaar van de game, om de fun te verdubbelen.
  • Mariothon en Online Mariothon**: Speel series minigames met vrienden in je omgeving in Mariothon, of strijd tegen andere spelers en vrienden op afstand in Online Mariothon**. Als je online speelt, kun je voice-chatten met geregistreerde vrienden via de Nintendo Switch Online-app voor mobiele telefoons. (**Een internetverbinding en betaald lidmaatschap van Nintendo Switch Online zijn vereist om online te kunnen spelen).
  • Wilde wateren: Een coöperatieve stand voor vier spelers waarin spelers als team moeten samenwerken om over een woeste rivier te varen. Kun jij binnen de tijd de finish bereiken?
  • Beat-baas: Schud met de Joy-Con-controller en swing erop los tijdens een reeks muzikale minigames.

Spelletjes die met een gameconsole gespeeld kunnen worden… We hebben er inmiddels al een aantal in huis, bijvoorbeeld de Nintendo-versie van het kaartspel Uno en het voordeel van games spelen op de Nintendo Switch is dat ze weinig voorbereidingstijd nodig hebben (en weinig opruimtijd). Datzelfde geldt ook voor Super Mario Party. In no-time is een spelletje opgestart en kan de tweeling aan de slag. Ze spelen graag samen, maar dit spel kun je ook prima alleen spelen.

Bij Super Mario Party ‘speel’ je altijd met 4 personages. Je kunt zelf je personage kiezen, met eigen extra’s, bijvoorbeeld een speciale dobbelsteen. De andere personages worden gespeeld door mede-spelers met een eigen controller of door ‘de console’. Vervolgens kies je het spelbord.

Super Mario Party is eigenlijk een dobbel-bordspel, maar omdat het een game is, kun je veel meer. Zo zijn er ‘buizen’ waar je in kun en waar mini-games te spelen zijn. Je weet niet van tevoren welke game. Je kunt tussendoor items ‘kopen’ (munten verdien je in het spel) maar je moet dan wel opletten niet te veel uit te geven want het doel is om zo veel mogelijk sterren te verzamelen (en die ‘kosten’ munten.

Er zijn veel spelrondes waarbij iedereen aan de beurt komt. Zo ben je met één spelletje al snel een uur bezig en dat vind ik een groot voordeel ten opzichte van andere games met een korte spelduur. Die speel je een aantal keer en dan is het weer leuk geweest. Super Mario Party geeft je echt het ‘samen-een-spelletje-doen-gevoel’. En dat het niet té lang duurt is te merken omdat de tweeling na afloop graag een nieuw spelbord uitkiest om nog een game te spelen!

Aan het eind zijn er nog bonussterren te verdelen. Ook daarbij weet je niet van tevoren wat er ‘beloond’ gaat worden. Zo kan de uitslag nog veranderen!

Je kunt na afloop allerlei statistieken bekijken over het spel en het spelverloop, er is zelfs een grafiek waarop je precies kunt zien wie wanneer voor stond.

Los van deze spelvariant zijn er nog veel meer opties. Super Mario Party zal niet snel vervelen en krijgt van mij de maximale score van 5 sterren. Aanrader!

Super Mario Party voor Nintendo Switch bestel je hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De Smurfen 2 – De Gevangene van de Groene Steen [recensie]

Verhalen van de Smurfen zijn dingen die al een hele lange tijd terug gaan voor …

Share
Share