Fisher-Price peutertelefoon met trektouw [recensie]

Sommige speelgoedartikelen zijn gewoonweg klassiekers. Ze zijn al jaren op de markt en zullen dat waarschijnlijk nog jaren blijven. Het leuke aan dit soort speelgoed is dat het je herinnert aan je eigen jeugd en het dus een gevoel van nostalgie met zich meebrengt. De telefoon met draaischijf van Fisher-Price is zo’n onweerstaanbare klassieker.

Nostalgie
Zelfs in mijn eigen jeugd waren de echte versies van zulke telefoons niet meer alom vertegenwoordigd. Wij hadden een “moderne” telefoon met knopjes, maar bij mijn oma thuis stond nog een prachtige blinkend gladde telefoon met draaischijf. Het was stiekem veel leuker om met zo’n ouderwetse telefoon te bellen omdat het draaien van zo’n schijf op jonge leeftijd een vak apart is.

De speelgoedversie van de telefoon hadden wij wel zelf thuis en was dus een groot succes onder het mom van “even oma bellen”.

De meeste kinderen van nu zullen de telefoon met draaischijf niet meer kennen. Sterker nog, het telefoneren neemt zo sterk af dat mijn zoontje me eigenlijk veel vaker ziet whatsappen dan bellen. Dus toen we met deze telefoon gingen spelen en ik voordeed hoe het werkte en heel geanimeerd een gesprek nabootste was hij gefascineerd. Hij sleepte het ding door het huis en tetterde vrolijk “hallooooo?” in de hoorn.

Hij was zo op dreef, dat ik hem een dag later aantrof bij een vliegengordijn met allemaal van die sliertjes. Hij hield de sliertjes tegen zijn oor en praatte ertegen. Nog een dag later stond hij met z’n hand tegen zijn oren nonchalant tegen de muur leunend een gesprek te voeren. Erg vermakelijk allemaal en dat allemaal door de klassieke telefoon die de fantasie zo stimuleert. Hiermee was het voor mij duidelijk dat dit speelgoed nog steeds erg leuk is.

Het enige (praktische) nadeel ervan is het korte snoer tussen de hoorn en het apparaat.

Het heeft waarschijnlijk met veiligheidseisen te maken, maar doordat het snoer zo extreem kort is kan de hoorn niet opgetild worden zonder meteen het hele apparaat mee naar boven te hijsen. Dat maakt het toch nét wat minder leuk om mee te spelen.

De Fisher-Price peutertelefoon met trektouw bestel je hier >>>>

Share

About Myrthe Wesseling

myrthe_wesseling@hotmail.com'
Ik ben Myrthe, 31 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend en zoontje van bijna 1,5. Veel moeders zullen beamen dat het meest verbijsterende aan het krijgen van een kind is, dat je na 1,5 jaar moederschap nog steeds het gevoel hebt alsof je pas net om de hoek komt kijken. Alles blijft je verwonderen en je kind blijft je elke dag verrassen, daarom is het ook zo leuk om dit met andere ouders te kunnen delen.

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …

Share
Share