De (perfecte) man in de keuken

Verzorg jij elke dag een maaltijd voor je gezin of staat jouw man ook wel eens in de keuken? Je partner kan in ieder geval weer rustig ademen. Dit boek is geen hint om je man vaker te laten koken en ook geen handboek voor mannen. De titel gaat natuurlijk over Bill Granger.

Bill Granger is een bekende Australische tv-kok. In dit kookboek heeft hij 130 gerechten bij elkaar gebracht die snel en eenvoudig te bereiden zijn. Ideaal voor moeders (en vaders natuurlijk) om elke dag weer een voedzame maaltijd op tafel te zetten.

Het boek De (perfecte) man in de keuken is verdeeld in de vijf belangrijke eet momenten: ontbijt, lunch, theetijd, diner en dessert. Het ontbijt bestaat eigenlijk alleen uit stevige gerechten. Om de dag goed mee te beginnen. Niet echt ontbijtjes die gebruikelijk zijn in Nederland. Vijfgranenpap met persico, cake met haver, peer en frambozen of roodfruitmuffins met yogurth. Helaas spreken mij deze niet zo aan.

De lunchgerechten zijn daarentegen geweldig. Nu zijn ze gegroepeerd als middageten, maar eigenlijk kan je ze ook heel goed in de avond eten. Pittige courgettesoep, salade van garnalen en mihoen, warme pastasalade met tomaat en ricotta en citrusrisotto met knoflook-pepergarnalen. Dit zijn recepten waar mijn handen van gaan jeuken en ik al zin heb om deze gerechten te proeven.

Het theetijd deel doet mij erg Engels aan. Hier vind je de taartjes, scones en koekjes. Eigenlijk net als de desserts. Alleen maar zoete hapjes, taartjes en cakejes. Hiermee doe je mij niet echt een plezier, maar een feest voor liefhebbers van dit soort baksels.

Het diner gedeelte geeft mij hetzelfde gevoel als het lunch gedeelte. Gerechten waar ik trek van krijg. Ze zijn steviger dan de lunchmaaltijden. Met stukken vlees, vis en schelpdieren. Al met al dus wel een leuk kookboek. Ook al is het voor mij een boek van uiterste.

De (perfecte) man in de keuken – Bill Granger
Kookboek, hardcover, 320 pagina’s, Terra Lannoo
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Het vegetarische kinderkookboek

Sinds de KCC zijn mijn dochter en ik ‘flexitariërs’, wat mij beter bevalt dan haar… …