Gehaktbrood met winterpeen en abrikozen [recept]

broodje-oven-cover-trotse-moeders

In het boek “Een broodje in de oven (en meer)” van Tamara Weide staan 55 recepten voor tijdens je zwangerschap. Een aantal van die recepten zijn zo origineel, dat ik blij ben dat ik deze op de website van Trotse Moeders mag publiceren. De tweede is: “Gehaktbrood met winterpeen en abrikozen”.

Recept: Gehaktbrood met winterpeen en abrikozen
4 personen / voorbereidingstijd 10 min. / bereidingstijd 60 min.

gehaktbrood_JOP1177Ingrediënten:
500 gram gehakt, half om half
2 à 3 winterpenen, in kleine blokjes gesneden
12 gedroogde abrikozen, gehalveerd
1 ei
1 ui, gesnipperd
100 ml melk
4 witte boterhammen, zonder korst in kleine stukjes
zout & peper
6 plakken ontbijtspek

Nog meer nodig:
cakevorm
boter, om cakevorm mee in te vetten

Bereidingswijze
Screenshot 2015-01-04 at 13.32.32Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in de keukenmachine of in een kom (maar dan goed met je handen kneden) het gehakt met alle andere ingrediënten behalve het ontbijtspek. Vul een ingevette cakevorm met het gehaktmengsel. Zet het gehaktbrood eerst een half uur in de oven en leg dan de plakken ontbijtspek eroverheen. Zet het daarna weer 20 tot 30 minuten terug in de oven.

Je kunt in plaats van winterpeen ook pompoen gebruiken. Neem dan een halve pompoen, schil deze en snijd in kleine stukjes. Het gehaktbrood doet het erg goed bij een aardappelwortelstamppotje met een lepel mosterd erbij.

Een broodje in de oven (en meer) – Tamara Weide
Bekijk op bol.com55 recepten voor tijdens je zwangerschap
Hardcover, 154 pagina’s, uitgeverij Nieuw Amsterdam
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Waarom trampolinespringen gezond voor je is

Voor veel kinderen is het een droom om een trampoline in de tuin te hebben. …