Ik zie je wel, ik hoor je wel [recensie]

ik-zie-je-wel-ik-hoor-je-wel-miep-diekmann-recensie-copyright-trotse-moedersAls ik groot ben, lieve beer,
Word ik ook een baard-meneer
Of misschien word ik een dame
Maar we blijven altijd samen
En we blijven net als zij
Lief maar dom, hè, ik en jij

Recensie
In dit mooie boek  Ik zie je wel, ik hoor je wel, zijn alle versjes van Miep Diekmann opgenomen die zijn verschenen in 4 eerdere bundels,  Wiele wiele stap, Stappe stappe step, Ik en jij spelen wij en Zóóó groot.

Het zijn stuk voor stuk allemaal schitterende gedichten voor peuters en kleuters die over allerlei alledaagse gewone dingen en gevoelens gaan.

zelf lezen versjesboek

Xavi, onze oudste, zit inmiddels in groep 3 van de basisschool en hij vond het heerlijk om zelf al te beginnen in het boek, voordat ik kon gaan voorlezen.

IMG_8630

De meeste versjes waren voor hem heel makkelijk te lezen, omdat het allemaal korte tekstjes en woordjes zijn, met een simpel rijmschema en de zwart wit tekeningen van Thé Tjong-Khing maken het helemaal af.

Toen ik zelf begon met voorlezen en we allerlei versjes hadden gehad over familie, bang zijn, naar de dokter gaan, het strand, hagelslag en plasjes doen, toen mocht ik nog steeds niet stoppen. Dus beloofde ik dat ik de volgende avond, als ze weer heel lief zouden zijn geweest, ik de andere versjes ook voor zou gaan lezen!

IMG_8620

Het voordeel van dit boek is dat je zelf iedere keer kan bepalen hoeveel versjes je leest en ze zijn naast leerzaam vaak ook erg grappig!

Ik zie je wel, ik hoor je wel – Miep Diekmann
Tekeningen van Thé Tjong-Khing
Hardcover, 136 pagina’s, uitgeverij Querido
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

nijntjes voorleesfeest: speciale verzamelbundel voor 65 jaar nijntje

Eindeloos heb ik de boekjes van nijntje voorgelezen aan mijn kinderen. Nijntje aan zee, nijntje …

Share
Share