Zwanger? Train nu je spieren

Als aanstaande moeder, wordt je al geconfronteerd met extra gewicht die je met je mee moet dragen terwijl je kindje in je buik groeit. Maar het duurt niet lang voordat je trots je groeiende baby met je mee draagt en de daarbij behorende babyspullen. Om je lichaam voor te bereiden op regelmatige tillen en dragen is het verstandig om je spieren te trainen welke je het meest gaat gebruiken tijdens de zwangerschap.

De meest belangrijke spieren voor een zwangere vrouw om te trainen zijn de rug, biceps, schouders en achterkant bovenbeenspieren.  Simpele bewegingen zoals opstaan vanuit een stoel met je baby in de armen vereist een sterke balans van buik en rug spieren (je korset) en gebruik het van de bovenbeenspieren (quadriceps).

En hoe vaak gebruik je je armspieren bij het uit de auto halen van je baby uit het autozitje? Vergeet niet dat je als jonge moeder je steeds weer dezelfde bewegingen herhaalt! Als bedenker en eigenaar van o.a de workout Zwanger in Shape weet ik hoe belangrijk het is om de nodige aandacht te besteden aan deze primaire spieren en in topshape te komen voordat je baby is geboren.

Begin met de volgende oefeningen ongeveer twee keer per week gewoon thuis in de woonkamer:

Bicepcurl: Wat heb je nodig; twee gewichtjes (flesjes water kan ook). Klem je ellebogen in je zij en beweeg rustig en gecontroleerd je onderarmen twee tellen omhoog & omlaag. Let op geen over strekking zorg altijd voor een lichte buiging in de armen. 3 x 10 herhalingen.

Squat: Deze oefening voert men uit door rechtop te staan met de voeten op schouderbreedte, of iets smaller of breder, naast elkaar, waarbij de voeten ongeveer 30 graden naar buiten wijzen. In elk geval mogen de knieën niet voor de tenen uitkomen, omdat daarmee de knieën onnodig belast worden. Adem diep in en strek de rug een beetje door het bekken naar voren te kantelen. Ga in gehurkte houding zitten en kom terug in uitgangspositie en adem uit. 2 x 10 herhalingen.

Lunge: Ga staan met uw voeten vlak naast elkaar en doe nu met uw rechtervoet één stap naar voren. Hierbij komt de hak van de linkervoet van de grond Houd de rug recht en gebruik je armen om uw evenwicht te bewaren. Zak nu door naar de grond waarbij de knie van het rechterbeen niet voorbij de teen van de rechtervoet mag komen en kom vervolgens rustig weer omhoog. 2 x 10 herhalingen.

About Francoise Bonneveld

Contact@zwangerinshape.nl'
Eigenaar en oprichter van o.a Zwanger in Shape, Mama in Shape en de Buggyloop. Dit zijn fitnessprogramma's die speciaal ontwikkeld zijn voor zwangere vrouwen en jonge moeders. Meer informatie vind je op www.zwangerinshape.nl.

Check Also

Je oude lichaam terug na de zwangerschap, hoe doe je dat?

Als je net bent bevallen zal je lichaam moeten herstellen, je hebt immers een zware …