Netflix voor kinderen

Screenshot 2014-06-16 at 09.56.54Eerder al schreef ik over een van mijn favoriete series op Netflix <klik hier> en over mijn bezoek aan Londen <klik hier> vanwege de release van het tweede seizoen van Orange is the new Black <klik hier>.

Maar in ons gezin zijn het vooral de kinderen die veel plezier beleven aan Netflix. En het prettige is dat Netflix er voor zorgt dat je als ouder niet bang hoeft te zijn dat ze films of series onder ogen krijgen die niet geschikt zijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Screenshot 2014-06-16 at 09.57.22

hoe-tem-je-een-draakNetflix heeft namelijk een speciale sectie voor kinderen: Netflix Kids. En daarin zijn alle films en series samengebracht die geschikt bevonden zijn voor kinderen t/m 12 jaar.

barbie-prinsessenschoolDat wil natuurlijk niet zeggen dat je voor jouw kleuter niet meer mee hoeft te kijken naar wat wel en niet geschikt is en dat betekent ook nog steeds dat je -wanneer je kind snel angstig is- even mee moet helpen een selectie te maken, maar voor mijn gezin, waarin de jongsten ruim 7 zijn, betekent het dat wanneer ze televisie mogen kijken, ze zelfstandig uit het enorme aanbod aan films en series een keuze kunnen maken.

Wij hebben thuis een premium pakket, wat betekent dat we op 4 verschillende devices (televisie, computer, laptop, tablet) tegelijk films en series van Netflix kunnen streamen. smurfenOftewel: de een kan op televisie naar “Turbo Fast” kijken, de ander op zijn laptop naar de Disney/Pixar film “Monsters University” en de derde naar een Barbie film.

Zonder ruzie en zonder compromissen kunnen ze gewoon kijken naar iets wat ze leuk vinden, terwijl ik aan het koken ben. Ideaal. En mocht ik zin hebben, kan ik op een vierde scherm nog naar iets anders kijken ook.

lollifantenIk kan als ouder ook zien waar mijn kinderen naar kijken en Netflix geeft afhankelijk van de gekeken series en films ook aan welke andere films en series uit het totaalaanbod misschien interessant zijn. En dat maakt voor mij weer prachtig duidelijk hoe verschillend mijn kinderen zijn.

planet-earthMijn oudste (10) heeft daar een serie documentaires zoals “Planet Earth” en films als “Phineas and Ferb, the movie” en “Spy Kids”. Mijn jongste (7,5) heeft vooral films van Disney zoals “Super Buddies, maar ook de series “Transformers” en “Pokémon” vindt hij geweldig.

Zijn tweelingzus van 7,5 jaar heeft een totaal ander profiel: Disney films als “Enchanted” (die overigens erg leuk is om mee te kijken!) en vooral de films en series, zoals van “Barbie”, “de Troetelbeertjes”, “Anna Aardbei” en “My Little Pony” kleuren haar profiel zowat roze 😉

Screenshot 2014-06-16 at 09.57.37

Zo is er voor iedereen een aangepast (veilig) aanbod en zijn er ook voldoende films en series om met het hele gezin te kijken. Daarover een volgende keer meer!

 

 

 

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Hoe Corona-veilig is Center Parcs? Wij probeerden het uit….

Best spannend, op vakantie gaan in “Corona-tijd”. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een …