Zand- en water (picknick)tafel [recensie]

Screenshot 2014-09-04 at 19.18.31Deze zand-, water en picknicktafel is een multifunctionele tafel. Door het afneembare blad erop te laten, is het een tafel waar je bijvoorbeeld een heerlijk broodje eet of een mooie tekening maakt. En zodra je het blad eraf haalt, kan er lekker gekliederd worden met zand en water. De geïntegreerde bak is groen van kleur en bovendien uitneembaar.

Recensie

Toen ik deze tafel bestelde, had ik niet goed naar de afmetingen gekeken. Dus het was voor mij een verrassing dat de tafel veel kleiner was dan ik verwachtte (mijn eigen fout, op de website van emob4toys staat duidelijk: L x B x H = 61 x 69 x 50 cm). Ik had ook niet verwacht dat ik hem zelf in elkaar moest zetten….

Screenshot 2014-09-04 at 19.18.47Zelf vind ik het erg leuk om “bouwpakketten” in elkaar te knutselen. Er zijn al heel wat pakketten van IKEA door me in elkaar gezet, meestal met “hulp” van een van de kinderen, omdat dat zo gezellig is. Ook nu vond ik het leuk om samen met mijn oudste zoon aan de slag te gaan. Eerst alles goed uit-sorteren en daarna rustig aan in elkaar schroeven.

Al snel stond de nieuwe speeltafel in elkaar. Ik had er al een bestemming voor, maar eerst mocht er met water gespeeld worden. Dat blijven kinderen leuk vinden en wanneer je binnen een omgeving hebt waar het niet erg is wanneer er water geknoeid wordt, is dat natuurlijk ook bij slecht weer een hele leuke activiteit.

Screenshot 2014-09-04 at 19.15.49Maar, de uiteindelijke bestemming voor deze speeltafel is in ons gezin “zandtafel”. We kregen een pakket Super Sand ter recensie en hoewel daar een grote kunststof bak bij zit om het zand in te doen, leek het mij ideaal om er deze nieuwe speeltafel voor te gebruiken. En dat vinden de kinderen ook!

Bij goed weer zet je de tafel eenvoudig buiten en kan er lekker mee gespeeld worden. Maar omdat het nu eenmaal niet altijd goed weer is, zetten we deze speeltafel in de serre en kunnen de kinderen ook in herfst en winter heerlijk met zand spelen. De tafel is eenvoudig af te sluiten waardoor alles netjes opgeruimd is (er zit een apart vak voor de zandvormpjes) en staat mooi in de serre.

Voor ons een ideale toevoeging om binnen met water en zand te kunnen spelen, heel prettig nu het herfst gaat worden. De hoogte (50 cm) is voor mijn kinderen geen probleem, ze zitten gewoon op hun knieën bij de tafel of pakken er een klein stoeltje bij.

Screenshot 2014-09-04 at 19.15.05

Voor mensen met een balkon, lijkt me dit ook ideaal, maar ieder gezin waarin de kinderen dol zijn op zand- en waterspel, zou deze zand- en watertafel prima binnen kunnen neerzetten zodat je niet afhankelijk meer bent van goed weer om je kinderen lekker te laten “kliederen”.

Deze zand- en watertafel bestel je hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Bevroren dromen [recensie]

David is een stille jongen met een voorliefde voor sneeuwkristallen. In zijn jeugd droomt hij …

Share
Share