Nintendo Switch Sports [review]

Nintendo Switch Sports is het vervolg op de ultra populaire Wii Sports en Wii Sports Resorts. In Nintendo Switch zitten 6 sporten, met een zevende die later dit jaar erbij komt. Is dit spel even goed als de voorgangers op de Wii. Of had het beter gekund. Daar kijken we deze recensie naar.

De sporten

Op dit moment zijn er 6 sporten in Nintendo Switch Sports. Volleyball, Badminton, Bowling, Football, Chambara en Tennis. In de herfst van 2022 komt er nog een gratis software update waar Golf erbij komt. Al deze sporten zijn online, lokaal of online met vrienden te spelen. De meeste sporten zijn 1-4 spelers. Behalve, Badminton, Chambara en Football. Die zijn voor 1-2 spelers. Als je online speelt kan je ook nog beloningen winnen.

Als je wint krijg je punten. Met genoeg punten kan je random dingen krijgen om je karakter (die gekoppeld is met je account) mooier mee te maken. Het nadeel hiervan is dat je online moet spelen. niet iedereen kan of wil dat. Ook kan het vervelend zijn om random dingen te krijgen in plaats van dat je kan kiezen. Je begint hierdoor ook maar met weinig manieren om je karakter bijvoorbeeld op je te laten lijken. Je moet veel online spelen om na een tijdje een karakter te krijgen die je wou.

Nintendo Switch Sports bekijk / bestel je hier >>>>

We gaan nu naar de sporten kijken.

Volleyball
Volleyball is waarschijnlijk de meest ingewikkelde sport in Nintendo Switch Sports. Het bestaat uit 5 verschillende bewegingen. Eerst serveert iemand. Aan de overkant moet iemand de bal dan omhoog slaan. De andere slaat hem daarna richting het net waar de eerste het er overheen kan slaan. Vaak smasht die dan naar beneden. Degene aan de overkant kan ook nog proberen die smash te blokkeren. Je wisselt steeds van positite waardoor iedereen in je team eens kan severen, omhoog slaan, smashen of blokkeren. Het spel is altijd 2 tegen 2. Als er niet genoeg mensen zijn komt er ook nog een computer bij. Dit vind ik een leuke sport omdat je samen moet werken met je teamgenoot om de bal op de plek te krijgen die je wil.

Badminton
Badminton is een snelle sport in het echt. Dat is ook goed nagemaakt in Nintendo Switch sports. Het is altijd 1-1 waardoor je soms snel van de ene helft naar de andere moet gaan. Het is ongeveer hetzelfde als in het echt. Je slaat je Joy-con richting de plek waar je de shuttle naar toe wil slaan. De beste manier om hier punten te maken is door te smashen. Daardoor wordt het moeilijker voor de tegenstander om het terug te slaan.

Bowling
Bowling lijkt net zo als badminton heel erg op de versie in het echt. Je richt de bal bij de plek die je wil raken en je gooit het door de beweging te maken die je in het echt ook zou maken. Als je veel naar links beweegt gaat de bal ook een beetje naar links. Zo is het ook naar rechts of als je de joy-con mooi recht houdt. Als je dit online met random mensen over de wereld doet is het iets anders. Je doel is nog steeds een hoge score te krijgen. Maar elke keer als er gegooid is hebben de mensen die het laagst hebben gegooid verloren. Zo gaat het door totdat iedereen behalve 1 iemand nog over is. Die is dan de winnaar.

Ik vind dit zelf heel leuk omdat het anders is dan normaal bowlen. Het voelt wat spannender. Er is ook een modus die: ‘Special’ heet. Deze kan je niet online doen. Bij deze modus zijn er allemaal verschillende obstakels die je moet ontwijken om de pionnen te raken. Obstakels zoals: Hellingen, dalingen en bewegende platformen boven een afgrond. Je doel is hier net zoals normaal bowlen om een zo hoog mogelijke score te krijgen.

Voetbal
Voetbal is mijn minst favoriete sport. Ik denk niet dat het een slecht sport is maar het voelt veel te sloom om voetbal te zijn. Je hebt een grote bal waar je naar toe kan rennen en kan schoppen. Je kan ook duiken richting de bal om hem harder te raken. Het veld voelt te groot waardoor het grootste gedeelte van het spelen achter de bal aan rennen is. Bij 1 tegen 1 heb je dat wat minder omdat het speelveld wat kleiner is. Er is ook een extra modus bij voetbal: ‘Shoot-Out’ Hier heb je een leg strap voor nodig waarmee je je joy con aan je been kan binden. Hier kun je door echt te schoppen de bal raken. maar hier is het enige doel scoren en ren je niet door het veld. Het kan daardoor snel saai worden. Er is niet veel te doen behalve op de timing van de bal je been schoppen. Het is zeker wel leuk maar iets waar je steeds naar terug komt.

Chambara
Chambara is mijn favoriete sport. Dit is altijd 1 tegen 1. Je bent op een platform boven het water. Je doel is om de ander het water in te slaan met een van de drie zwaarden. Jouw doel is om niet het water in te vallen. Je kan met je zwaard blocken. Dan moet je op een goede hoek je zwaard houden. Vaak het tegenovergestelde van hoe je tegenstander het houdt. Als je niet blockt kan je ook proberen om zelf aan te vallen. Dan is je doel om door de defensie van de andere te komen.

Er zijn drie verschillende zwaarden die je kan gebruiken:

  • Een normaal zwaard, de basis. Deze heeft geen speciale eigenschappen.
  • “Charge Sword” is het tweede zwaard. Je kan door te blocken je zwaard poweren. Als je dan iemand kan slaan is het sterker dan het normale zwaard. Je doel is dan ook om rustig te spelen tot de perfecte kans.
  • Als laatste heb je de “Twin Swords”. Hier vecht je met twee normale zwaarden tegelijk. Het klinkt redelijk makkelijk maar het is een stuk moeilijker om te leren hoe je deze zwaarden goed kan gebruiken.

Door de verschillende zwaarden is er veel afwisseling. Hierdoor is het altijd spannend en moet je vaak je strategie aanpassen.

Tennis
Tennis is de laatste van de sporten die in de base game zitten. Het is altijd 2 tegen 2. net zoals Bowling en Badminton bestuur je het net zoals je het in het echt zou doen. Het is altijd twee tegen twee. Als je alleen in het team zit bestuur je beide tegelijkertijd. Dat is dus meer opletten, er is dan wel minder samenwerking vereist. Je kan vaak kiezen tussen een single match, best of 3 of best of 5. Hierdoor kan je of snel even spelen of gaan voor wat langere wedstrijden.

Conclusie

Er is veel mogelijk in Nintendo Switch Sports. Sommige sporten vind ik beter dan andere maar ik denk dat er geen een slechte sport tussen zit. Ik vind het jammer dat je nog een half jaar moet wachten op Golf. Ik had het liever allemaal samen gezien. Dan voelt het completer. Ook vind ik het jammer dat het sporten mist van de oude Wii games. Hierdoor voelt het als vervolg op die spellen redelijk klein.

Maar als je kijkt naar het geheel zonder te vergelijken met de oude Wii spellen is het een leuk spel om alleen of samen met je vrienden of familie te spelen. Doordat de controls makkelijk en intuïtief zijn kan iedereen makkelijk meedoen. Ik geef Nintendo Switch Sports een: 7/10. Nu nog wachten op Golf.

Share

About Dirk Ahles

dirk@familieahles.nl'
Hallo. Ik ben Dirk Ahles. Ik ben de zoon van Karina. Ik ben 15 jaar. Ik houd van gamen en van naar de bioscoop gaan en maak daar verslagen over voor op de website.

Check Also

Everybody 1-2-Switch! [recensie]

De Nintendo Switch kan makkelijk gebruikt worden om samen met mensen spelletjes te spelen. Je …

Share
Share