Prinses Pernilla en de reddende ridders

prinses pernilla cover

Stoere prinses Pernilla wordt opgesloten in de torenkamer en bewaakt door een groene draak, omdat de koning het tijd vindt dat ze gaat trouwen. Ze moet wachten tot ze gered wordt. Maar de prinses wil helemaal niet wachten tot iemand haar komt bevrijden. prinses pernilla cover 2Ze ontsnapt, maar wat vindt ze de ridders waar ze uit kan kiezen sufferds. Totdat ze in het bos ridder Roderick tegenkomt …

Recensie

Prinses Pernilla en de reddende ridders is een vlot en modern prenten- en voorleesboek. Vrolijke en kleurrijke illustraties van Dorine de Vos in groot formaat. Afwisselend gebruik van letters en vooral ook erg leuk om voor te lezen. De vormgeving alleen al maakt dat ik het een echte aanrader vind.

image

Ik kan niet (meer) helemaal inschatten of kleuters alle grapjes in het boek op niveau kunnen waarderen, mijn dochters zijn al een paar jaar ouder, maar een prentenboek is echt niet alleen om voor te lezen. Samen plaatjes kijken en er over praten is minstens zo leuk. Er is namelijk erg veel te zien op iedere pagina, oog voor detail! De vlotte vormgeving van Pernilla en de reddende ridders in combinatie met het prinsessenthema doet me een beetje denken aan een heel ander prentenboek.

image

Prinses Pernilla en de reddende ridders is in 2014 door de Griffeljury bekroond met Vlag en Wimpel, ik kan me er alles bij voorstellen!
Leuk weetje: Mathilde Stein, de auteur, Dorine de Vos, de illustrator, hebben in 2011 ook een prentenboek geschreven, ‘Juffrouw Van Zanten en de Zeven Rovers’.

Prinses Pernilla en de reddende ridders – Mathilde Stein
Prentenboek, hardcover, 28 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

image

 

 

 

 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Prinses Corry [persoonlijk blog]

Op 8 december 2003 waren we in Haarlem, bij mijn lieve schoonouders die inmiddels allebei …