Groen cement voor elk kind

Wat is er veranderd de afgelopen 20 jaar? Vroeger speelden wij allemaal buiten en nu…? Kinderen zijn al zoveel uur op een dag kwijt aan games, televisie kijken en computeren. En ouders vinden het vaak ook eng om hun kinderen alleen de hort op te sturen. En kan komen ze ook nog helemaal vies thuis en hebben ze vast in onhygiënische aarde en zand zitten wroeten. Sluiten wij onbewust onze eigen kinderen op? Waar is de tijd gebleven dat de kinderen onbevangen en onbekommerd de natuur in gingen? Vervreemden we onze kids nu niet met de natuur?

Deze vragen schoten door mijn hoofd door het zien van dit filmpje. Ik werd mij opeens erg bewust van de betutteling die wij ouders onze kinderen aan doen. Ik heb vroeger uren en uren buiten gespeeld. Beter gezegd: ik was vaker buiten dan binnen. En nu? Mijn kinderen wonen in het centrum van Haarlem aan een gracht. Niet zonder toezicht naar voren dus, want straks valt er eentje in het water of kijken ze niet uit voor het verkeer. Gelukkig hebben wij een tuin waar ze buiten spelen, maar die paar m2 zijn natuurlijk ook heel snel bekeken en onderzocht. Amper groen in onze omgeving en geen tijd om elke dag eens flink te rennen op het strand of op onderzoek uit te gaan in de duinen.

Gelukkig is er Stichting Groen Cement. Zij stellen zich ten doel om iedereen die zich met de relatie kind en natuur bezig houdt met elkaar te verbinden. Met hun “groene metselaars” komt er weer groen in de buurt van kinderen. Om lekker in te spelen en te onderzoeken. Om gewoon lekker vies te worden!

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Wildspoor

Susa Bobke is jaagster in de Allgäu, een van de mooiste natuurgebieden in Zuid-Duitsland. Op …

Share
Share