Huisje, Boompje, Beest…. [recensie]

Ik ging op vakantie en nam mee:
Huisje,
Boompje,
Beest
Van Roos Schlikker

Recensie
Niets is lekkerder dan in de vakantie eindelijk eens boeken te kunnen lezen zonder steeds de vragen van de kinderen tussendoor. In mijn vakantie zie ik mijn kinderen overdag alleen als ze wat komen drinken of als ze met vriendjes voorbij waaien en verder zwaai ik naar ze als ze op het water zitten of zitten ze in het zwembad. Met deze rust pakte ik het boek “Huisje, boompje beest” van Roos Schlikker.

Waar gaat het boek over? Dit zegt de info: Huisje boompje beest van Roos Schlikker heet je welkom in de Vinex, de plek waar Ambi Pur alle vieze luchtjes heeft weggesprayd. Heerlijk is het er. Mooi huis, aangeharkte tuin, goede auto voor de deur, twee kinderen – een koningspaar. Echt, gesettelde veertigers Joris en Lydia zouden niet anders willen. Maar dan komt Rob in de wijk wonen – een charmante fotograaf, een bohemien, een ladies’ man. Rob zet het leven van Joris en Lydia op zijn kop.”

Stel je voor, een Vinex wijk waar iedereen elkaar “kent”, er regelmatig buurtborrels zijn maar ondertussen iedereen zijn eigen leven achter de voordeur probeert te houden.

Het verhaal draait om Joost en Lydia maar even zo goed om de andere buurtbewoners met allemaal hun eigen eigenaardigheden en verdriet. Het eerste hoofdstuk zette gelijk de toon voor de rest van het boek, ik vroeg me echt waar de rest van dit boek naar toe zou gaan. Het bevat humor, verdriet, schokkende zaken maar bovenal veel herkenbaarheid over het leven in een gemiddelde (vinex)buurt in Nederland (wellicht wat overdreven).

Of Roos Schlikker vlot kan schrijven weet ik niet omdat ik niet getimed heb hoe lang ze er gedaan heeft dit boek te schrijven, wat ik wel kan zeggen is dat haar manier van schrijven prettig leest. Je wordt snel meegezogen in het verhaal en ik had regelmatig de neiging om de personages toe te roepen: “niet doen!!” of “wat doe je nou??”.

Een opvallend mooi personage vond ik de “man met het plantje” met zijn visie op het leven en zijn inzichten, absoluut een aanvulling op dit verhaal.

Een heerlijk boek om in de vakantie, maar ook thuis op de bank met een kop thee en een reep chocolade in weg te duiken.

Huisje, boompje, beest – Roos Schlikker
Roman, paperback, 256 pagina’s, uitgeverij Atlas Contact
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Lisette van den Beld

lisettevdbeld@gmail.com'
Ik ben getrouwd en Trotse Moeder van 3 mooie meiden van nu 9, 13 en 17 jaar oud. Verder ben ik 4 dagen per week als leerlingbegeleider aan het werk binnen een zorgteam op een VMBO-school. Zorg voor en ontwikkeling van kinderen zijn voor mij zowel in mijn privéleven als in mijn werk heel belangrijk.
Share
Share