Zeg kleine vleermuis..

Screenshot 2014-07-29 at 16.08.23De KNNV (Vereniging voor Veldbiologie) heeft een hele serie informatieve prentenboeken over dieren uitgegeven (klik hier om alle tot nu toe verschenen delen te bekijken). We kregen het boek “Zeg kleine vleermuis, wat eet jij veel” toegestuurd, samen met een aantal andere delen uit deze leuke serie.

Recensie

Tot mijn grote verrassing was het niet het boek over vlinders of over dolfijnen wat de aandacht van mijn 7-jarige dochter trok. Ze pakte van alle recensieboeken direct het boek “Zeg kleine vleermuis, wat eet jij veel“. Want, zo zei ze, van dolfijnen en vlinders weet ik al heel veel, maar van vleermuizen nog niet.

Screenshot 2014-07-29 at 16.10.40De boeken uit de serie “Zeg kleine…” zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en zijn prachtig prentenboeken met een verhaal waar informatie in verweven zit.

Dit verhaal gaat over de kleine vleermuis Floep, die al kan vliegen, maar nog wel melk bij zijn moeder drinkt. Hij heeft honger en gaat op zoek naar zijn moeder, beland in een kamer van een kind en wordt bijna gevangen door een kat. Wanneer hij zijn moeder vindt, leert ze hem hoe hij zelf eten kan vangen.

Screenshot 2014-07-29 at 16.10.23Het verhaal leest als een echt voorleesverhaal en de prenten passen er prima bij. Toch zit er veel informatie in het boek en ik vind deze manier van leren voor kinderen in de doelgroepleeftijd echt geweldig. Achterin het boek staat ook nog wat extra informatie, en ook deze informatie is op een toegankelijke manier beschreven.

Verder zit er een CD bij het boek waarvan de tekst ook in het boek staat afgedrukt. Op de CD staat een leuk liedje over een vleermuis. Mijn dochter heeft van het boek genoten en vindt het liedje erg leuk. Ik vermoed dat dit boek nog regelmatig uit de kast zal komen en ben nu al benieuwd naar de andere delen uit deze serie.

Zeg kleine vleermuis, wat eet jij veel – Vera de Backker en Sabine Wisman
Informatief prentenboek, met een liedje van Ivo de Wijs op CD
Hardcover, 24 pagina’s, uitgeverij KNNV
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-07-29 at 16.10.09

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Kiekeboe – Dieren kleuren

KIEKEBOE! De dieren in dit boek kunnen zich heel goed verstoppen. Ze hebben allemaal kleuren …