Tips & tricks om jouw (her-)nieuwde kledingstijl te ontwikkelen

Wat was het een geweldige dag!IMG_5479

Voor Trotse Moeders mocht ik deelnemen aan het Stylish Mommy Event, waarbij ik van niemand minder dan styliste Manon Mijers advies kreeg hoe ik mijn huidige kleding stijl kon (her-) ontwikkelen. Lees <hier> het verslag van deze inspirerende dag, die mogelijk werd gemaakt door actiepagina.nl>>>>

Wat hebben we tijdens een ontzettend leuke workshop een hoop tips en tricks gekregen die eigenlijk heel makkelijk toe te passen zijn èn niet veel hoeven te kosten! Zowel persoonlijke als algemene tips heb ik mee naar huis genomen en deel ik hierbij graag met alle andere Trotse Moeders om zo ook joúw kleding en uitstraling nieuw leven in te blazen!

 • Optische breeklijn
  Wat een heerlijke simpele en eenvoudig toe te passen tip! Eentje die iedereen kan toepassen en je vanaf nu nooit meer vergeet. Stroop je mouwen op!!
  In je voorkomen heb je verschillende ‘breeklijnen’. Deze geven op je lichaam een soort breekpunt aan waarbij je lang minder lang kan maken, vol minder vol, figuur peer meer een appel of omgekeerd. Een belangrijk breekpunt zit dus bij je mouwen! Wanneer je deze tot aan je polsen door laat lopen, mis je even ‘breeklijn-punt’. Stropen dus die mouwen!
 • Kies jouw 3 persoonlijke stijlwoorden
  Kies 3 woorden die bij jou passen en waar je je iedere dag naar zal -proberen- te kleden.
  En nee, niet stoer, sexy en vrouwelijk. Met jou zal zo’n 90% van de vrouwen dezelfde woorden kiezen en ja! dan zien we er allemaal hetzelfde uit. En we zijn juist op zoek naar joúw stijl! Wanneer je kiest voor deze drie, loop je het risico om er algemeen en nietszeggend uit te komen zien en dat lijkt me juist niet de bedoeling.
  Kies woorden die echt bij jou passen. En dat mag ook een auto zijn die je prachtig vindt of een tekenfilmfiguur waar je je mee kunt identificeren. Houd die drie woorden altijd in je achterhoofd bij het uitzoeken van je outfit van die dag of tijdens het shoppen. Zorg dat alle drie de woorden terugkomen in je outfit, zodat je onderscheidend en jezelf zo goed mogelijk neerzet.
 • Ruim je kledingkast op
  Deze tip klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Je ruimt vast al wel regelmatig je kast op. Een regel die je vaak hoort is wanneer je iets een jaar niet hebt gedragen, wegdoen!
  Dit hoeft echter absoluut niet! Je kunt beter op een andere manier opruimen:
  – stel jezelf de vraag of je een kledingstuk waar je over twijfelt weer zou kopen als je het nu in de winkel zou zien hangen. Zo ja, dan mag het blijven, zo nee doe het dan weg.
  – blijf jezelf niet kwellen met kledingstukken die je niet meer past en echt niet meer gaat passen (omdat je het bijvoorbeeld nooit gepast hebt -miskoop- of omdat je lijf veranderd is door zwangerschap of flink wat extra kilo’s bijvoorbeeld). Zorg dat je die kledingstukken niet meer tegenkomt. Gooi ze weg.
  – deel je kleding in op soort. Jurkjes bij elkaar, blouses bij elkaar, t-shirtjes met korte mouwen bij elkaar enzovoort.
  – selecteer op kleur!
 • Durf te combineren
  Vaak heb je altijd dezelfde setjes in je hoofd. Datzelfde shirtje bij altijd dezelfde broek en daar horen die schoenen bij. Herkenbaar? Stap juist daar eens vanaf. Durf te combineren en trek kledingstukken bij elkaar aan die je normaal niet bij elkaar aan zou trekken. Zo krijg je vernieuwende en spannende combinaties. Zo haal je veel meer uit je kledingkast en tegenwoordig kan echt heel veel.
 • Maak foto’s van je outfits
  Om toch niet steeds weer in dezelfde outfits te vervallen, kan je foto’s maken van de vernieuwende creaties die je bij de vorige tip hebt samengesteld. Maak een foto zonder je hoofd erop. Dit omdat wij vrouwen altijd zo kritisch zijn op hoe ons make-up of haar zit en dan meer daarnaar kijken dan naar de kleding.
  Plak deze foto’s aan de binnenkant van je kast of plaats ze in een aparte map in je telefoon. Heb je een inspiratieloze dag, pak dan de foto’s erbij en handel ernaar!

Zelf ben ik druk bezig om al de bovenstaande tips in praktijk te gaan brengen. Toegegeven; de ene dag gaat dat makkelijker dan de andere. Maar wat is het leuk en inspirerend om -weer- eens op deze manier naar jezelf en naar je kledingkast te kijken. Mijn vriend kijkt me tijdens het avondeten aan en zegt: ‘Je ziet er goed uit; het lijkt wel of je steeds mooier wordt. Je straalt en je loopt zo zelfverzekerd’. Nee lieverd, ik word niet steeds mooier, maar ik heb mijn stijl (her-)ontdekt en dat loont 😉 !

Share

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

Hoe houd jij jouw kind warm in de herfst?

De herfst is alweer begonnen en dat betekent dat het koude weer ook voor de …

Share
Share