Verrassing: MezMez

mezmer-copyright-trotse-moeders-1Jullie weten inmiddels dat ik het altijd erg leuk vind om onverwachte pakketjes te krijgen. En een paar dagen geleden was het weer zover: een grote, mooie tas vol met eten. Er zaten wortels in, paprika’s, een komkommer, grote, platte broden, mooie schaaltjes, verse munt (voor munt-thee, heerlijk!) en drie bakjes MezMez. Het ging eigenlijk om de MezMez, maar ik had er nog nooit van gehoord….

Mijn dochter houdt wel van experimenteren, dus we hebben gezellig de tafel gedekt, de paprika’s en de komkommer gesneden en nog wat druifjes gewassen en toen konden we gaan proeven.En dat was superlekker! De kinderen vonden het al leuk om het brood te mogen “scheuren” met hun handen en mijn dochter maakte van ieder hapje een taartje 😉

mezmer-copyright-trotse-moeders-6 mezmer-copyright-trotse-moeders-5

Op de verpakking staat dat MezMez “traditionele Libanese Mazza is”. Kleine gerechtjes dus. We hebben drie soorten MezMez gekregen:

Mouhamara
mezmer-copyright-trotse-moeders-3Pittige mazza op basis van tomaten en gebakken uitjes, sambal, granaatappelsiroop en knapperige stukjes walnoot.
Hommus Beiruti
Romige mazza van kikkererwtenpuree met tahine, peterselie, tomaatjes, ui en een vleugje citroen.
Keshkeh
Frisse mazza op basis van traditioneel in doeken uitgehangen romige yoghurt waaraan burghul, munt, knapperige stukjes paprika en komkommer is toegevoegd.

Hommus Beruti en Mouhamara zijn glutenvrij. Mijn favoriet is de Mouhamara, zeker in combinatie met iets fris, zoals komkommer of paprika. Mijn dochter ging vooral voor de Keshkeh. In ieder geval hebben we heerlijk genoten van alledrie de (voor ons) nieuwe smaken en zullen we nog vaker zo’n feestelijke maaltijd houden!

MezMez is te koop bij de grotere filialen van Albert Heijn.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Een veelzijdig cadeau

Soms heb je een beetje hulp nodig. Je weet wel dat je iets moet doen, …

Share
Share