De Opvolger

Een noodlottig ongeluk met verstrekkende gevolgen
Als Ben, zijn vrouw Ingrid en hun dochter Tamara ’s nachts terugkeren van een feest, veroorzaakt Ben een dodelijk ongeval. Het slachtoffer is een jongen van zestien die op zijn brommer op weg naar huis was.
Vanaf dat noodlottige moment verandert het leven van Ingrid drastisch. Haar schuldgevoel ontregelt haar bestaan volledig en niet alleen het hare, ook dat van haar man en dochter. Ze zoekt contact met de ouders van het slachtoffer. Er volgt een ontmoeting, waarvan de gevolgen dramatisch zijn.

De opvolger is een roman over schuld en boete, over een wanhopige zoektocht naar vergeving en de wil om de regie over het eigen leven weer in handen te krijgen.

Recensie

Een beetje aarzelend begon ik aan het boek De opvolger van Josine Marbus. Een dodelijk ongeluk met een kind is niet echt een boek wat ik, moeder met een nog steeds verstoorde hormoonhuishouding, snel in mijn handen zou nemen. Maar toen ik eenmaal begonnen was met lezen, wilde ik het eigenlijk niet meer neerleggen. Het boek heeft erg veel indruk gemaakt en is ook nog een behoorlijke tijd “blijven hangen”. Het effect van de dood van de jongen, niet alleen op de hoofdpersoon, maar op alle direct betrokkenen, is bijzonder indringend beschreven. Voor mij is de schrijfstijl van dit boek, korte zinnen, ietwat afstandelijk, juist heel effectief geweest omdat het ruimte liet voor eigen gedachten en gevoelens. Ik vond het enorm boeiend en was ook zeer onder de indruk van de manier waarop alles “klopt”, de titel en zelfs de cover passen perfect bij het verhaal en er was geen overbodige zin te vinden.

De Opvolger – Josine Marbus
Roman, hardcover, pagina’s, Nieuw Amsterdam

Lees hier ons interview Josine Marbus, schrijfster van De Opvolger én moeder van 4 kinderen>>

Lees ook:
Win het boek “De Opvolger”
Interview met schrijfster Josine Marbus
Hoe krijgt ze het voor elkaar?

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share