Moeders voor Moeders – plassen voor het Goede Doel?

Wanneer je over tijd bent, kun je contact opnemen met Moeders voor Moeders. Er komt dan iemand langs om te kijken of je voldoende zwangerschapshormoon in je urine hebt, om mee te kunnen doen aan het inzamelen van je urine om dat zwangerschapshormoon uit te kunnen verzamelen. Misschien heb je er wel eens over gehoord of gelezen, en misschien heb je ook iets over misbruik van dat hormoon gelezen. Vandaar dit artikel om de informatie voor je op een rijtje te zetten.

Moeite om zwanger te worden

Wanneer het niet spontaan lukt om zwanger te worden, zijn er gelukkig allerlei mogelijkheden om de natuur een handje te helpen. Bij een aantal daarvan zijn medicijnen nodig. Mocht je dit zelf hebben meegemaakt, of juist spontaan zwanger bent geworden, in beide gevallen vind je het misschien aantrekkelijk om een bijdrage te leveren aan de productie van deze medicijnen om andere vrouwen te helpen.

Plassen voor Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders zamelt namelijk urine in van zwangere vrouwen. In deze urine zit het zwangerschapshormoon hCG. Dit kan gebruikt worden om medicijnen te maken die ingezet kunnen worden wanneer iemand moeite heeft om zwanger te worden. Het meedoen is niet moeilijk: je krijgt containers thuis waar je je opgevangen urine in kunt doen. Die containers worden op een afgesproken moment weer opgehaald. Je hoeft er niet eens voor thuis te blijven. Het enige nadeel is dat het conserveringmiddel in de containers een sterke geur heeft wat onprettig kan zijn wanneer je al misselijk bent van de zwangerschap….

Synthetische hormonen

“Vroeger” leek het er op dat jouw urine essentieel was, dat zonder jouw bijdrage andere vrouwen wellicht niet zwanger konden worden. Inmiddels zijn we verder en wordt in veel fabrieken synthetisch geproduceerde hormonen gebruikt. Toch blijft Moeders voor Moeders urine inzamelen, dus er is kennelijk nog steeds behoefte aan het natuurlijke hormoon hCG. Een aantal jaar geleden kwam Moeders voor Moeders in opspraak omdat de ingezamelde urine niet alleen voor medicijnen om de kans op zwangerschap te verhogen, gebruikt werd. Inmiddels heeft Moeders voor Moeders stappen genomen om meer openheid te geven over waar jouw urine terecht komt.

Eigen keuze

Denk je er over om mee te doen met Moeders voor Moeders? Lees je dan goed in, je gaat namelijk echt wel extra moeite doen en dan is het goed om te weten waar je het voor doet. En heb je redenen om mee te gaan doen, dan wil ik je bij dezen feliciteren met je zwangerschap!

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Fantasievriendjes Première + Film [verslag]

Na het succes van de twee “A Quiet Place” films komt nu de nieuwste film …

Share
Share