Vijf tips om je kindje kennis te laten maken met geld

geld-advertorial-actiepaginaHoewel er in de klas aandacht aan geld en omgaan met geld wordt besteedt, blijft het natuurlijk ook een belangrijke taak voor de ouders. Wanneer kinderen eenmaal begrip hebben van de waarde van geld en weten hoe ze verstandig met (zak)geld moeten omgaan, hebben zij daar de rest van hun leven baat bij.

TrotseMoeders.nl heeft in samenwerking met ActiePagina.nl, de marktplaats voor bewust en slimmer shoppen, een vijftal tips opgesteld om je zoon of dochter op een leuke, speelse manier te leren omgaan met geld:

Spaarpot
Voor velen een heel herkenbaar onderdeel van de opvoeding, de spaarpot. Koop samen een leuke spaarpot en zet het op een prominente plek in de huiskamer, zodat je kindje hem vol trots aan iedereen kan laten zien.

Zakgeld
Je kunt vanaf een jonge leeftijd al beginnen met het geven van zakgeld, bijvoorbeeld vanaf het eerste jaar dat je zoon of dochter op de basisschool zit. Het zakgeld hoeft niet veel te zijn, volgens het Nibud is het gemiddelde zakgeldbedrag bij een leeftijd van 5 jaar €0,50 per week. Jong geleerd is tenslotte oud gedaan!

Spaardoel
Bepaal samen met je kind een spaardoel. Of het nou een nieuwe game is of stoepkrijt, op deze manier stimuleer je hen om zorgvuldig om te gaan met geld. En wanneer het spaardoel eenmaal is bereikt, kan je er een bijzonder moment van maken door het einddoel samen aan te gaan schaffen. Je kindje zal ongetwijfeld trots zijn!

Spaarrekening
Voor velen herkenbaar van vroeger: het moment dat je samen met je ouders en een volle spaarpot naar de bank gaat om hem daar te legen. Vol trots loopt je zoon of dochter met de twintig gespaarde euro’s naar de balie om ze te storten op zijn of haar rekening. Het duurt natuurlijk wel even voordat de spaarpot vol zal zijn, maar in de ‘grote mensen wereld’ gaat het tenslotte ook vaak lang zo snel niet als we zouden willen.

Heitje voor een karweitje
Nog een nostalgische tip naast de spaarpot, een heitje voor een karweitje. De auto van de buurman wassen, meehelpen met de afwas of het konijnenhok schoonmaken. Heel herkenbaar waarschijnlijk, en voor je kind dé manier om alvast kennis te maken met geld verdienen. Laat hem of haar het verdiende geld in de spaarpot stoppen, zodat je ze er bewust van maakt dat je ook op andere manieren geld kunt verdienen en sparen naast zakgeld geven.

About TM Archief

karina@eenstreepjevoor.nl'
In deze rubriek staan commerciële artikelen die al langer dan een jaar geleden zijn geplaatst en winacties die zijn afgelopen. Zo voorkomen we dat de informatie niet meer klopt / niet meer relevant is en is het duidelijk dat aanbiedingen en links niet meer actueel zijn.

Check Also

Kosten kinderkamer

Ben jij van plan om binnenkort de slaapkamer van je zoon of dochter te verbouwen …