Troostdoosjes: geef jij het door?

Het leven bestaat uit ups en downs en helaas ontkomen onze kinderen ook niet aan de minder leuke kanten van het leven. Of je kind nu te maken krijgt met het overlijden van een dierbare, ernstig ziek is of te maken krijgt met een scheiding. Voor (jonge) kinderen is het vaak lastig om aan te geven waar ze behoefte aan hebben op zo’n moment. Kleine gebaren kunnen soms veelzeggend zijn. Een beetje persoonlijke aandacht, maar ook een speciaal doosje dat voor hen is gemaakt kan een mooie vorm van troost zijn!

Geef jij het door maakt speciale troostdoosjes  om het leed van kinderen iets te verzachten. Een doosjes wordt zowel aan de buitenzijde als binnenzijde aangepast aan het kind. De inhoud van het doosje is divers, maar je bent er van verzekerd dat er allemaal leuke kleine spulletjes in zitten. Een kleine fotolijstje, knuffelbeertje, gelukspoppetje of een notitieboekje zijn enkele voorbeelden van een mogelijke inhoud. Een klein schatkistje voor kinderen die hen steunt in moeilijke tijden. Geef jij het door is gebaseerd op lief zijn voor elkaar en dus zijn de kosten voor een troostdoosje laag. Voor slechts acht euro (voor de verzendkosten) wordt er een doosje speciaal voor de ontvanger gemaakt.

Ken jij niemand aan wie je zo’n troostdoosje cadeau kunt doen? Je kan dit initiatief ook steunen door een donatie te doen, maar ook kun je ze blij maken met de donatie van stofjes en andere materialen om de doosjes te maken en te vullen. Voor meer informatie kijk je op Geef jij het door.

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Wat is een RS-virus infectie, hoe herken je het en is het dodelijk?

RS-virus staat voor respiratoir syncytieel virus, een virus dat verkoudheid veroorzaakt. Verkoudheid lijkt niet ernstig, …

Share
Share