Dagboek van een noob – deel 1: krijger [recensie]

Minecraft meets Dagboek van een loser in het eerste deel van de Dagboek van een noob-serie, over een jonge Minecraftbewoner die ervan durft te dromen om een Minecraftkrijger te worden!

De twaalfjarige Minus staat op het punt om zijn beroepskeuze te maken op de Minecraftia-school. De opties zijn niet heel spannend: boer, ambachtsman of mijnwerker. Maar wat deze noob echt wil is een krijger worden, zoals zijn held Steve. Wanneer hij erachter komt dat de vijf beste studenten van de school de kans krijgen om een training tot krijger te volgen, gaat hij ervoor!

Recensie
Minecraft… er zullen niet heel veel kinderen zijn die nog nooit van Minecraft gehoord hebben. Heel veel kinderen spelen het (en niet alleen kinderen!). Voor wie niet weet wat Minecraft is, verwijs ik naar onderstaand artikel:

https://trotsemoeders.nl/2014/08/minecraft-wat-is-dat-eigenlijk/

Minecraft is onverminderd populair, en niet alleen bij kinderen. Niet vreemd dus dat er allerlei andere zaken te koop zijn, die met Minecraft te maken hebben. Uiteraard allerlei gadgets, maar ook boeken! Dagboek van een noob is een nieuwe reeks boeken, geschreven door Erik Gunnar Tayler onder de naam Cube Kid.

Het eerste deel heet Dagboek van een noob / krijger en speelt zich uiteraard in de wereld van Minecraft af. Een wereld met creepers, zombies, endermannen en uiteraard Steve.

In die wereld woont de noob (‘dorpeling’) Minus, die dolgraag een krijger zoals zijn grote voorbeeld Steve wil zijn. Helemaal vanzelfsprekend is dat niet: de logische keuzes voor hem zijn boer, “mijner”, houthakker of “crafter”. Er worden maar 5 noobs toegelaten tot te opleiding voor Krijger.

En je raadt het al: Minus mag aan de opleiding beginnen. Maar dat valt niet mee, zeker niet omdat hij tegengewerkt wordt door Max.

Mijn 11-jarige zoon heeft het eerste deel van Dagboek van een noob met zeer veel plezier gelezen, hij vond het (naar eigen zeggen) leuk en grappig. Aan zijn houding was te zien dat hij het ook spannend vond. Hij is dan ook blij dat er meer delen volgen!

Het boek is erg mooi vormgegeven. Een gekleurde Minecraft-layout, tekeningen en verschillende soorten letters. Het lijkt op een graphic novel en leest daardoor heerlijk weg, ook voor kinderen die niet zo graag boeken lezen!

Krijger – Cube Kid
Deel 1 uit de serie Dagboek van een noob
Paperback, 304 pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Voor alle delen van Dagboek van een noob, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Evi en Eenhoorn – Graphic Novel serie voor kinderen die houden van eenhoorns, roze en humor

Dana Simpson heeft een hele aantrekkelijke Graphic Novel serie gemaakt, volledig in kleur. De doelgroep …

Share
Share