Plak mee met Pieter Konijn [recensie]

Pieter Konijn Stickerboek (2)Dit stickerboek neemt je me naar de leukste plekken uit de tv-serie van Pieter Konijn. Je kunt het konijnenhol inrichten, een feestje bouwen en de konijntjes verstoppen voor heer Vos…

Recensie:
Pieter Konijn is natuurlijk een vertederend konijntje en geliefd bij veel kinderen. Wellicht kent je kind Pieter konijn van televisie of boeken. Pieter Konijn StickerboekDan is Plak mee met Pieter Konijn een feest van herkenning! Zij zullen direct het hol, het bos, de boomhut en de woningen van anderen uit dit bos direct herkennen.

Al snel blijkt dat de prenten enigszins wel een beetje kaal zijn. En daar kan je kindje zelf verandering in brengen. De middelste pagina’s zijn namelijk stickervellen en daarmee kunnen kinderen alle bladzijden hun eigen touch geven. Met meer dan 150 stickers zijn ze daar wel voorlopig wel even zoet mee.

De meeste stickervellen hebben een verwijzing naar een bepaalde pagina, zodat je weet waar je deze kunt plakken. Dan heb je nog één vel met stickers die je naar eigen inzicht kunt gebruiken. Mijn dochter gaat direct aan de slag en trekt haar eigen plan…

Pieter Konijn Stickerboek (3)

Dus stickers worden gewoon geplakt op de pagina’s waar zij ze mooi vindt staan, ongeacht of die bladzijde ook bij de stickers wordt genoemd. Pieter KonijnEn dat is juist ook het leuke aan Plak mee met Pieter Konijn: je kunt de stickers natuurlijk ook gewoon op elke pagina gebruiken. De nummering is slechts om je op weg te helpen, maar uiteraard bepaal jij zelf hoe de prenten er uit komen te zien!

Stickers doen het over het algemeen goed bij kinderen en de hoge aaibaarheidsfactor van Pieter Konijn maakt dat de doelgroep vrij ruim is. Wanneer het boek eenmaal volgeplakt is, zal ongetwijfeld het boek ook niet meer zo vaak gepakt worden, maar dat is helemaal niet erg. Kinderen hebben dan al veel plezier gehad met het boek en het schappelijke prijsje maakt dat het ook prima is dat het boek aan de kant wordt gelegd zodra een kind klaar is met plakken.

Plak mee met Pieter Konijn – Beatrix Potter
Bekijk op bol.comStickerboek, paperback, 20 pagina’s, Uitgeverij Ploegsma
Bestel dit stickerboek hier >>>>

pieter konijn cover

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Pieter Konijn op de vlucht [film]

Wat was de eerste film over Pieter Konijn leuk! Echt een verrassend goede film, zowel …