De egel

De egel in dit prachtig vormgegeven boekje heeft honger. Hij ziet lekkere vruchten hangen waar hij niet bij kan. Hij vraagt een vogel en een giraf om te helpen, maar die eten zelf van de vruchten en gaan weer weg. Dan komt er een olifant langs. De egel bedenkt een plan om de olifant te verleiden hem te helpen, zodat hij eindelijk van de vruchten kan smullen.

Recensie:
De egel is een lief en mooi verhaaltje over een egeltje dat zich in allerlei bochten moet wringen om die lekkere vruchten die bovenin de boom hangen te kunnen eten. Het verhaal toont aan dat de aanhouder wint, niet gelijk opgeven als iets niet lukt, maar blijven proberen!

De zinnen zijn kort en duidelijk. De illustraties zijn erg leuk, in zwart-wit met rode accenten (die lekkere vruchten). De illustraties zijn eenvoudig maar heel beeldend en maken het boekje aantrekkelijk.
De egel is vertaald uit het Spaans, de auteur heeft het boek zelf geïllustreerd.

Het is echt een verhaal om keer op keer met je kinderen te lezen. Geschikt voor peuters en kleuters.

De egel – Gustave Roldán
prentenboek, hardcover, 48 pagina´s, Van Goor
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share