De familie Lazuriet

Screenshot 2014-07-17 at 18.48.59De familie Lazuriet is rijk, steenrijk. De kinderen krijgen alles wat ze zich maar kunnen wensen. Het is geweldig als al je wensen uitkomen, maar op den duur ook wel een beetje saai. Dus als er opeens een vreemde vogel in hun kamer staat hollen ze daar nieuwsgierig achteraan. Een groot zwart gat tegemoet. In dit kinderboekendebuut van Ernest van der Kwast is bijna alles blauw, ruikt het naar ponypoep en ontsnappen twee steenrijke kinderen op een vliegende walvis. Modern sprookje vol humor en fantasie.

Recensie

De kaft van dit boek sprak mij meteen aan. Het is wat minder alledaags, niet zo’n standaard   kinderboekenkaft. We hebben ook de boeken van Aadje Piraatje, van Gouden Penseelwinnaar Sieb Posthuma, en je herkent die bijzondere stijl meteen terug in dit boek. foto 2Nu gecombineerd met een andere schrijver maar door de tekeningen is het boek toch meteen anders dan anders. En de bijzondere schrijfstijl van Ernest van der Kwast sluit daar heel mooi bij aan. Het boek is absurd en fantasie vol.

Mijn zoon van vijf zat ademloos te luisteren, juist omdat het over heel andere mensen gaat,met heel andere eigenschappen en heel bizarre verzinsels. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar bij de eerste bladzijde ook aan moest wennen. Ik vind het heerlijk om boeken voor te lezen over ‘gewone’ kinderen die vakanties of schooldagen meemaken of juist over heksen en dieren, echte sprookjes over goed en kwaad. fotoDit is een paar bladzijdes wennen aan wat er eigenlijk beschreven staat maar toen was ik ook meteen gegrepen door het verhaal met al zijn rariteiten.

Het verhaal gaatover twee kinderen in een heel bijzonder paleis die verwend zijn tot en met en leven in een hele koude, kille wereld. Dan komt er ineens een vogel op hun pad die een beroep doet op hun verbeelding en fantasie en het verhaal eindigt in hele prettige, warme voorstellingen. Erg leuk om ook de fantasie van je eigen kind op deze manier mee op de loop te nemen!

De familie Lazuriet
Auteur: Ernest van der Kwast; illustraties: Sieb Posthuma
Hardcover, 40 pagina’s, Querido Kinderboek
Bestel dit boek hier >>>>

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Op een ochtend – vroeg in de zomer [recensie]

In deze bundel met nieuwe verhalen over de eekhoorn, de mier en de andere dieren …