Fun cooking: koken aan tafel

40 heerlijke recepten en tips om je fondueavond of gourmetfeestje naar een hoger culinair niveau te tillen! Tijdens de warme zomermaanden vertoeven we graag rond de barbecue. Maar tijdens de herfst- en wintermaanden, en zeker op feestdagen, worden de gourmet, de raclette en het fonduestel weer bovengehaald. Maar hoe maak je zoiets origineel? Hoe kruid je je vlees? Welke salade of risotto maak je? En natuurlijk, welk sausje serveer je? Dankzij de leuke tips en lekkere receptjes in het boek Party cooking wordt een gewone gourmet- of fondueavond een echt feest.

Het boek
Fun cooking: koken aan tafel bestaat uit 8 verschillende hoofdstukken. Ieder hoofdstuk besteedt aandacht aan een vorm van koken aan tafel, zoals gourmetten, steengrillen of fonduen. Naast een zestal recepten per hoofdstuk, worden ook handige tips gegeven, hoe lang moeten vlees en vis garen bijvoorbeeld, of over het schoonmaken van bijvoorbeeld de steengrill, welke kruiden zijn lekker en hoe zorg je ook voor leuke en gezellige hapjes voor de kinderen.

Ieder recept in Fun cooking is duidelijk opgebouwd: de ingrediënten die je nodig hebt, de voorbereidingen en het bereiden van je gerechtje aan tafel. Daarnaast wordt elke keer een tip gegeven om het gerecht nog lekkerder te maken. het meeste werk gaat in de voorbereidingen zitten, denk dan vooral aan kruidenmengsels, marinades en sausjes en salsa’s.

Persoonlijk ben ik niet zo dol op vlees- en visfondues. Die pot met kokend hete olie heb ik altijd al eng gevonden, zeker met kinderen aan tafel. Die recepten zal ik overslaan. Al zie ik wel weer mogelijkheden door het inzetten van de frituurpan voor deze recepten (en nee, ook daar zal je mij niet mee aan de slag zien, dat laat ik aan mijn partner over).

Mijn favorieten in Fun cooking daarentegen zijn de kaasfondue en de raclette. Ik ben nooit zo’n enorme vleeseter geweest, ik heb liever vis of vegetarisch (al hou ik ook best van een gegrild stukje vlees op z’n tijd).
De raclettevarianten vind ik erg leuk. Ik kende eigenlijk alleen de traditionele raclette uit Zwitserland met aardappels in de schil. Maar de combinatie met tortilla of in de vorm van een tosti vond ik erg smakelijk! En de twist die aan de kaasfondue wordt gegeven door het in een pompoen op te dienen is niet alleen lekker, maar ook erg leuk om te zien.

Fun cooking: koken aan tafel – Sofie Vanherpe & Luk Thys
kookboek, paperback, 112 pagina´s, Lannoo
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Elke dag lekker koken [kookboek – 101 recepten]

Elke dag lekker koken….. ja dat willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat …