Thank God for Prada

Thank God for Pradais door Uitgeverij Atlas Contact onder relaties verspreid als nieuwjaarsgeschenk. Uitgevers hebben de gewoonte om hun schrijvers en relaties een exclusief cadeautje te sturen. Atlas heeft dit jaar het cadeautje als e-book ook onder geïnteresseerde lezers gestuurd.

Thank God for Prada is een kort verhaal van de hand van Wanda Reisel. De cover ziet er erg grappig uit. Een rat in designerkleding op hoge hakken, Prada waarschijnlijk. Verschillende elementen uit het verhaal komen hiermee samen in deze cover. Het verhaal is echt kort en neemt aan het eind een verrassende wending. Hoofdpersoon is een vrouw die met haar vriend Stef een paar dagen in Venetië is om daar de Biënnale te bezoeken. Ze denkt terug aan haar verblijf in Venetië een paar jaar daarvoor. En ze komt elke keer weer dezelfde vrouw tegen, gehuld in Prada. Een vrouw waardoor ze zich in wezen bedreigd voelt, bang dat zij daardoor haar vriend zal kwijtraken.

Ik lees niet vaak korte verhalen, ik hou meer van langere romans waar ik me in kan verliezen en waarin ik wordt meegenomen in de ontwikkeling van karakters. Korte verhalen zijn vaak zo snel afgelopen. Ze moeten het in mijn ogen vooral hebben van een sterk plot. De auteur moet daarnaast in staat zijn tot scherpe beschrijvingen van de hoofdpersonen en de gebeurtenissen. Reisel is daar wat mij betreft wel in geslaagd.

Een leuk initiatief van Atlas, om alle relaties en lezers met een ebook te verrassen. Een mooi verhaal, dat nieuwsgierig maakt naar het werk van Wanda Reisel. Een literair verhaal met de potentie om bij je te blijven hangen en om je over te blijven verwonderen.


About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

19 maart in De Balie: ‘de moeder, de schrijver’

In de aanloop naar de Boekenweek verschijnt Ik, moeder (€19,99, Meulenhoff) – een literaire verhalenbundel over het …