Applaus voor Pip

pipUit de populaire AVI-serie over ballet. Pip moet haar kamer opruimen maar wil niks weggooien. Ze ontdekt juist steeds meer leuke en oude spullen. Die kan ze echt nog heel goed gebruiken, zoals voor een modeshow. want van lappen stof kun je een blouse maken. En van een lekke strandbal een gekke hoed! Haar zussen helpen Pip met verkleden en haar vriendinnen van ballet doen ook mee. Een modeshow doen in je eentje is nou eenmaal saai. Iedereen uit de buurt komt kijken en ze krijgt een groot applaus.

Applaus voor Pip is het nieuwste deel in de serie Swing, die gaat over het meisje Pip en haar vriendinnen van balletschool Swing. De serie Swing bestaat uit boeken die in het AVI-systeem passen. Dit systeem geeft aan wat de moeilijkheidsgraad van de tekst in het boek is. Applaus voor Pip is een AVI-niveau M5. Dit niveau wordt gemiddeld behaald halverwege groep 5. Waar het AVI-niveau aangeeft wat het niveau is van het technisch lezen, zijn er ook acht CLIB-niveaus. Dit niveau heeft te maken met begrijpend lezen. Applaus voor Pip heeft CLIB-niveau 4, dit niveau wordt gemiddeld aan het einde van groep 4 behaald.

Recensie

Pip moet van haar moeder haar kamer opruimen, overal liggen spullen en haar kast is zo vol dat de deur niet meer dicht past. Maar tijdens het opruimen komt Pip allemaal spullen tegen die ze helemaal niet wil missen. IMG_2910Ze bedenkt iets veel leukers, ze gaat een modeshow organiseren en gebruikt dan alle spullen die ze eigenlijk weg moet gooien.

Samen met haar zussen en haar vriendinnen Maloe en Jet gaan ze aan de slag. van een kapotte strandbal maken ze een gekke hoed en van oude knuffels een bijzonder rokje. Ondertussen maakt Pip`s zus Anna van planken een catwalk in de tuin en nodigt langs bij de buren om ze uit te nodigen voor de modeshow.

In de tuin is het al behoorlijk druk, maar ze wachten nog op Fredo, die zou de modeshow met zijn gitaar begeleiden. Maar Anna zegt dat ze moeten beginnen, met een wc-rol als microfoon kondigt ze de modellen aan. Als Pip over de catwalk loopt struikelt ze bijna omdat haar hondje Mik aan het kleed dat op de catwalk ligt trekt. Het gaat maar net goed. Ondertussen is Fredo er ook, en is de beurt aan Maloe.

IMG_2912Het publiek klapt hard, ze vinden de kleren prachtig. Maar dan… ‘wat gebeurt hier allemaal?’ de moeder van Pip komt de tuin in. Pip schrikt er van, ze heeft boven nog niks opgeruimd. Buurvrouw Inge gaat naar mama toe en verteld haar hoe mooi ze het vindt dat Pip geen kleren weggooit maar er iets nieuws van heeft gemaakt. Als mama dat ziet is ze eigenlijk wel heel trots op Pip. En snapt ze wel dat Pip niks kan weggooien, behalve dan haar oude blauwe gympjes, want daar heeft Mik haar hond net tegen aan geplast….

Wat een heerlijk meidenverhaal is dit. Herkenbaar voor meisjes en met de nodige humor. De tekeningen geven perfect weer hoe het verhaal gaat. Naast Applaus voor Pip zijn er nog 10 leuke verhalen over Pip en dansschool Swing. Een leuke serie boeken voor echte meiden!

Applaus voor Pip – Vivian den Hollander, illustraties van Saskia Halfmouw
Bekijk op bol.comLeesboek, hardcover, 31 pagina`s, uitgeverij Unieboek Spectrum (van Holkema & Warendorf)
Bestel dit boek hier >>>>

IMG_2911

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …