zon

Ook in de paasvakantie insmeren

Slimmer in de zon is de nieuwe preventiecampagne van Stichting tegen Kanker. Deze campagne maakt bij scholen duidelijk dat de dagen rondom de paasvakantie (de lente dus) de meest risicovolle periode is voor de huid om beschadigingen op te lopen door te veel zon. Daarom is het belangrijk om je kind nu al in te smeren tegen de zon.

Door ons zon gedrag nemen de aantal gevallen van huidkanker jaarlijks nog steeds toe. Huidkanker is een grotendeels vermijdbare ziekte als je je goed beschermt tegen de zon. Door je kinderen goed in te smeren kan tot 90 procent van de huidkanker worden vermeden.

Weervrouw Jill Peeters zegt: “In de zomer denkt iedereen eraan zich tegen de zon te beschermen. Maar we vergeten dat in maart en zeker april de zon even krachtig schijnt als in augustus. Dan is ze ook het schadelijkst, omdat we met onze bleke huid uit de winter komen en nog geen bescherming hebben opgebouwd. Het is niet omdat het misschien nog wat fris aanvoelt, dat de Uv-straling niet schadelijk is.” Daarom lanceert de Stichting tegen Kanker de nieuwe schoolcampagne.

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

All My Life: gebaseerd op een waargebeurd liefdesverhaal. Zakdoeken meenemen!

Sinds ik kinderen heb, of eigenlijk al vanaf dat ik voor de eerste keer zwanger …