Vakjury Speelgoed van het Jaar 2017: een hele dag spelen

Voor het derde jaar op rij staat er een hele dag geblokt in mijn agenda: een hele dag spelen in Amsterdam! Als lid van de vakjury van de Speelgoed van het Jaar verkiezing, heb ik de taak om al het ingestuurde speelgoed uit te proberen en te waarderen op tevoren vastgelegde criteria. In de praktijk betekent dat spelen, spelen, spelen!

Het ingezonden speelgoed moet namelijk echt getest worden. Alles wordt uitgeprobeerd: we rijden met auto’s over de grond, gaan knutselen, spelletjes doen, dingen in elkaar zetten, met poppen spelen en gadgets uitproberen. Ook babyspeelgoed wordt getest wat soms tot hilarische taferelen leidt 😉

Al het speelgoed en de spelletjes worden beoordeeld op:

  • speelwaarde
  • originaliteit
  • technisch
  • vormgeving
  • handleiding
  • prijs / kwaliteit

Per leeftijdscategorie worden er punten gegeven door ieder lid van de vakjury. Zo ontstaat er een top 5, waarbij vooral gekeken wordt naar “leuk”. Spelen is leuk, en daarom leer je er van, is de gedachte er achter. kinder- en jeugdpsycholoog / neurobioloog Ger Ramakers geeft daarover in het juryrapport goed onderbouwde uitleg.

Wanneer alle dertig genomineerde Speelgoed van het Jaar 2017 items bekend zijn en de leveranciers garanderen dat het speelgoed of de spellen ook tijdig op de markt gebracht kunnen worden, wordt het genomineerde speelgoed bekend gemaakt op de website SpeelgoedvanhetJaar.nl. Daar kan iedereen een stem uitbrengen om zo mee te beslissen wat nu echt, per leeftijdscategorie, het Speelgoed van het Jaar 2017 wordt. Uiteraard zal ik via deze website jullie ook op de hoogte blijven houden van alle ontwikkelingen en nieuwtjes! En nee… Ik mag nu nog niets verklappen….

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Leukste bordspellen voor het hele gezin

Wanneer de donkere dagen aanbreken, zitten we allemaal meer binnen dan anders. De bijzondere omstandigheden …

Share
Share