Kiddyboo 360 beker

Kleine kinderen worden groot en elke fase brengt zijn wonderlijke dingen met zich mee. Zo begon ik bijna 18 maanden geleden met het geven van flesvoeding aan mijn zoon, als de dag van gisteren in mijn herinnering. Het drinken uit een flesje deed mijn zoon direct en snel. Maandenlang bleven we hem die flesjes geven, maar op den duur werd de melk niet meer zijn dagelijkse voeding maar een aanvulling op zijn voeding. De flesjes moesten worden vervangen voor een ander middel waar hij uit kon gaan drinken.

Over alles nagedacht, maar wat ga je kiezen? Een gewone beker was geen optie zijn kleine handjes konden nooit de beker in evenwicht houden, ik zou blijven dweilen en dat is geen hobby! Op zoek dus naar een beker waar hij zelfstandig uit zou kunnen gaan drinken zonder dat ik er met de dweil achteraan zou moeten lopen.  Na een aantal antilekbekers te hebben geprobeerd en weer weg te hebben gezet – allemaal met tuit – kwam ik in de babyzaak een beker tegen met een 360 graden rand. Ik begon me al af te vragen waarom we kinderen uit een tuit leren drinken, terwijl we het later weer afleren omdat ze uit een gewone beker moeten drinken.

Enthousiast kocht ik een half jaar geleden deze beker (rond de 10 euro) en direct gingen we aan de slag. Drinken in de beker doen en drinken maar. Alleen was mijn zoon wel even aan het zoeken hoe hij hier drinken uit ging krijgen. Gelukkig kreeg hij de handigheid te pakken. Het drinken komt bij een kantelbeweging tegen de rand aan en als je kindje dan een zuigbeweging maakt, komt het drinken uit deze Kiddyboo beker.

Eindelijk een beker gevonden die met schudden geen spetters verliest en zelfs in de vaatwasser kan. Een onmisbaar gegeven! Een klein nadeel die niet opweegt tegen alle voordelen: als de beker door een gooi wel op de grond beland, ligt er alsnog drinken op de vloer.

Inmiddels staan er meerdere van deze Kiddyboo 360° anti‐lekbekers in de kast en wil mijn zoon niet anders. Alhoewel, op een gewone beker na dan… Want hij vindt zichzelf daar natuurlijk wel al groot genoeg voor. Kleine kinderen worden groot; sneller dan we willen!

Share

About Karin V

karinvogd@gmail.com'
moeder van zoon 2011, gehuwd sinds 2009, freelance pedagoog. Ik hou van gezelligheid en mensen om heen!

Check Also

Hoe vind je een unieke beker?

Koffie meenemen voor onderweg in een koffiebeker is voor veel mensen de ideale oplossing om …

Share
Share