Première van de familiemusical Dora’s Piratenavontuur [verslag]

dora-live-trotse-moeders-verslag-1Dora, Diego en hun beste vriend Boots, maar ook Rugzak, Kaart en haar andere vriendjes moeten de piratenbiggetjes zien bij te houden. Maar de route is nog niet zo gemakkelijk. Zo moeten ze langs de dansende berg, de zotte zingende brug en nog veel meer spannende, vrolijke en grappige hindernissen. Dora en haar vriendjes roepen de kinderen op om een handje te helpen. Maar pas op voor Zwieber!

Zondag 19 april 2015. Klokslag 10:30 wandelen wij over de oranje loper – met aan weerszijden ballonnen – Theater Gooiland in Hilversum binnen. Dolf van bijna vier kijkt zijn ogen uit. Feline van bijna twee staat nog wat onwennig op de oranje loper. Ze wil liever niet met de piccolo op de foto, ook niet als Dolf haar hand vasthoudt.

dora-live-trotse-moeders-verslag-6

Pas als wij onze jassen in de garderobe hebben afgegeven en de foyer binnen wandelen ontdooit Feline. Daar staan ze, Dora en Diego! Heel even wachten en dan mogen Dolf en Feline met hun helden op de foto. Prachtig vinden ze het.

dora-live-trotse-moeders-verslag-5

Tegen 11:00 wordt iedereen verzocht een plekje te zoeken. Bij de ingang van de zaal krijgen alle kinderen een Dora vlaggetje. Als iedereen zit kan de show beginnen. Dora en haar vriendjes verschijnen op het toneel en brengen de herkenbare Dora titelsong ten gehore: ‘Dora Dora Dora klik op Doraaaaaaa…’ dora-live-trotse-moeders-verslag-3Dolf en Feline zingen luidkeels mee en de stemming zit er meteen in.

Het verhaal van de musical kent eenzelfde opbouw als de afleveringen van Dora op televisie. Ook worden grotendeels dezelfde liedjes ten gehore gebracht. Het voelt direct vertrouwd voor de kinderen en is mede hierdoor goed te volgen, zelfs voor Feline van nog net geen twee jaar oud.

Het is een vrolijke show, boordevol zang en dans. Ook is er veel ruimte voor interactie. De kinderen worden steeds opnieuw gestimuleerd om mee te helpen, denken, zingen en dansen. dora-live-trotse-moeders-verslag-4Daarbij komen de vlaggetjes goed van pas!

De voorstelling duurt ongeveer een uur. Dit is precies goed, ook voor de allerkleinsten. De show wordt halverwege onderbroken voor een korte pauze. Erg fijn, zo is er ruimte voor een toiletbezoekje en het nuttigen van een drankje.

Na afloop van de voorstelling mogen alle kinderen naar het podium komen voor een groepsfoto met Dora en haar vriendjes. Met rode wangen van de opwinding verlaten Dolf en Feline de zaal.

dora-live-trotse-moeders-verslag-2

Wij hebben een onvergetelijke ochtend gehad. Dit geldt niet alleen voor Dolf en Feline, maar zeker ook voor ons. Het is geweldig om je kind zo te zien genieten. Dankjewel Nickelodeon en Van Hoorne Entertainment! Het was een feest om aanwezig te mogen zijn bij de première van ‘Dora Live! Dora’s Piratenavontuur’.

Dora Live! Dora’s Piratenavontuur
Producent : Van Hoorne Entertainment
Artiest : Dora, Diego, Boots e.a.
Doelgroep : Familie (2+)
Genre : Familiemusical
Duur : 55 minuten
Pauze : Ja
Website : www.doralive.nl
Overig : Na afloop van de voorstelling komt een aantal karakters uit de voorstelling naar de foyer voor een uitgebreide Meet & Greet.

Share

About Laura Kasteleijn

laura.kasteleijn@gmail.com'
Mijn naam is Laura, 35 jaar oud en moeder van een zoon van 3 en een dochter van 1. Ik werk zo nu en dan als model en houd van caffè latte, social media, leuke dingen doen met de kinderen en lekker rommelen in huis.

Check Also

Eindmusical [persoonlijke blog]

Vanavond is het zover, de eindmusical van mijn dochter. Het is echt niet zo dat …

Share
Share