Mijn grote ridderboek (met houten zwaardje)

Screenshot 2014-04-19 at 12.02.48De kleurrijke, duidelijke illustraties laten precies zien waar een ridderuitrusting uit bestond. Je leert hoe een burcht in elkaar zit en hoe ridders hun burcht verdedigden. Buiten de gevechten en het harde werk op de burcht werden er ook feestelijke toernooien en jaarmarkten gehouden. Natuurlijk wordt er ook uitgebreid uitgelegd hoe je een echte ridder kon worden en er kan alvast geoefend worden met het houten speelgoedzwaardje dat je bij dit boek cadeau krijgt!

Recensie

Screenshot 2014-04-19 at 19.47.20Veel kinderen vinden kastelen, ridders en prinsessen erg leuk. Hoewel de èchte “riddertijd” al lang achter ons ligt, zijn er nog prachtige kastelen te bezoeken, ook in Nederland, en zijn er een heleboel films over ridders (en prinsessen), zodat deze wereld nog steeds tot de verbeelding spreekt van de kinderen die nu opgroeien.

Mijn grote ridderboek is een mooi gebonden boek, in groot formaat, met veel informatie over de “riddertijd”.

In 19 hoofdstukken wordt enorm veel informatie gegeven, niet alleen over “ridders”, maar ook over de Middeleeuwen. Duidelijke tekeningen verduidelijken de informatie. Wat de informatie betreft is het boek niet geschikt voor kleuters, maar eerder voor kinderen vanaf 6 jaar die in geschiedenis geïnteresseerd zijn. Screenshot 2014-04-19 at 19.47.34

Toch is dit een perfect cadeau voor kinderen in de kleuterleeftijd die iets met ‘ridders’ hebben. De illustraties zullen hen aanspreken en als ouder kun je de teksten natuurlijk vereenvoudigd vertellen.

Wanneer de kinderen ouder zijn, en zelf kunnen lezen, zullen ze veel plezier blijven beleven aan het boek, wat echt een schat aan informatie is over de Middeleeuwen. En…. niet onbelangrijk! Er wordt een klein houten zwaard meegeleverd met dit boek wat het krijgen van dit boek natuurlijk nog leuker maakt!

Mijn grote ridderboek – Daniel Sohr / Barbara Wernsing-Bottmeyer
Inclusief houten speelzwaard
Hardcover, 48 pagina’s, uitgeverij De Vier Windstreken
Bestel dit boek (met gratis zwaardje) hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

De brief voor de koning – klassieker van Tonke Dragt

Een jonge held. Een belangrijke opdracht. Een ongelooflijk avontuur. Tiuri verbreekt de regels, die bepalen …