100% Coco Paris

9789026137372-100-coco-paris-l-LQ-f (1)Coco’s blog The Style Tiger is dé hit van mode-minnend Nederland, maar niemand vermoedt dat de 13-jarige Coco erachter zit. Tijdens de Amsterdam Fashion Week schrijft ze haar blog in voor de wedstrijd MTV’s Fashionbloggers. De finale is in Parijs!

Coco stort zich op het bloggen van zelfontworpen little black dresses en Chaneljasjes, ondanks haar liefdesverdriet om Bruno. Ze heeft door de wedstrijd nauwelijks nog tijd voor haar beste vriendin. Haar blog The Style Tiger krijgt steeds meer likes, maar is Coco zelf nog wel gelukkig?

Recensie
Mijn jongste dochter van 8 heeft al verschillende boeken van de 100%-serie van Niki Smit gelezen het afgelopen jaar, vooral op school via de bibliotheek. IMG_1020Ze was er blij toen ze afgelopen zomer 100% Coco kreeg om voor Trotse Moeders te lezen. En ik kon haar onlangs opnieuw blij maken, dit keer met het vervolg 100% Coco Paris, alweer het tiende deel van de serie.

In 100% Coco Paris is het modeblog van Coco ‘The Style Tiger’ nog steeds enorm populair. Het bijzondere is dat nog steeds niemand weet dat Coco, een meisje van 13, de blogger is, zelfs haar vriendje Bruno niet … Ook niemand verwacht dit, want op school is Coco niet bijster populair en vindt iedereen haar stijl en kledingkeuze maar vreemd.

IMG_1024
Het motto van Niki Smit is dat je gewoon 100% jezelf moet zijn, en dat is wat Coco ook gewoon heel stoer en dapper doet.

IMG_1022 Tijdens de Amsterdam Fashion Week schrijft Coco haar blog in voor een grote wedstrijd, MTV’s Fashion Bloggers. De finale daarvan is in Parijs. En Coco bereidt zich natuurlijk tot in de puntjes voor met Eiffeltorens, kleine zwarte jurkjes, Chanel-jasjes en gestreepte kniekousen.

IMG_1021 Net als bij het vorige deel, heet Niki Smit de illustraties van 100% Coco Paris zelf gemaakt. En de eerste editie bevat 9 mooie stickers van deze illustraties. Wat ik leuk vind, is dat Niki ook nog wat weetjes in het verhaal gooit, zoals over bekende couturiers, over modeblogs (in real life) en over modewijken in Parijs.

IMG_1023 Onze jongste vindt 100% Coco Paris een erg leuk boek en haast nog leuker dan het eerste deel. Je hoeft niet eens een mode-addict te zijn om het boek leuk te vinden. De schrijfstijl van Niki Smit is vlot en eigentijds en ze weet goed aan te sluiten bij wat meiden van tussen de 10 en 14 leuk vinden, zowel in de manier van schrijven als de vlotte en hippe illustraties. Ze heeft natuurlijk ook niet voor niets met 100% Coco de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2014 gewonnen. Het boek is, net zoals het vorige deel, in de vorm van een dagboek geschreven. Volgens mij zorgt deze vorm helemaal voor een boek dat vlot en prettig leest.

IMG_1026
Zal ik nog een geheimpje verklappen? Er schijnt nog een deel te komen, waarin Coco naar New York gaat …!!
Onlangs mochten mijn jongste en ik vragen stellen aan Niki Smit, dit interview staat hier >>>>

100% Coco Paris – Niki Smit
Bekijk op bol.comJeugdboek, hardcover, 224 pagina’s, Uitgeverij de Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Waarom is de jas zo’n belangrijk kledingstuk?

Hoewel iedereen weer een eigen favoriet kledingstuk heeft, wordt de jas over het algemeen gezien …

Share
Share