Aardbevingen en vulkanen

Zie de aarde tot leven komen! Insiders alive! werpt licht op de ongelofelijke wereld van aardbevingen en vulkanen, met tal van spannende pop-ups, uitvouwboekjes en schuifplaten. Dit bijzondere boek laat je de geweldige kracht van aardbevingen en vulkaanuitbarstingen zien en bereidt je voor op verschillende dramatische natuurrampen.

Recensie
Aardbevingen en vulkanen. Wat een enorm leuk informatief boek. Op de voorkant staat in reliëf een vulkaan afgebeeld zodat direct visueel gemaakt wordt wat een vulkaan nu eigenlijk is. Het is een boek waar kinderen vanaf de eerste bladzijde geboeid worden. Ze kunnen actief met het onderwerp bezig zijn en leren er veel van. Er komen op verschillende bladzijdes pop-ups naar buiten, het kind kan informatie strookjes eruit trekken, gegevens over uitbarstingen ronddraaien om zo een nog vollediger beeld te krijgen, situaties voor en na de uitbarsting  bekijken enz. Kortom een heel mooi document over aardbevingen en vulkanen. Het boek is geschikt vanaf ongeveer 7/8 jaar.

Aardbevingen en Vulkanen – Anita Ganeri
Informatief boek, Hardcover, 16 pagina’s, Gottmer
Koop hier bij bol.com >>>

 

Share

About Ingrid

tonnie.hospers@zonnet.nl'
Ik ben getrouwd met Tonnie en moeder van drie kinderen. Myrthe geboren in 2002, Stefan in 2004 en Patrick 2006. De jongste is verstandelijk gehandicapt wat zich uit in een ontwikkelingsachterstand van ruim een jaar tot anderhalf. Hij zit op speciaal onderwijs maar is een heerlijk spontaan, lief, ondernemend maar soms ook erg ondeugend jongetje. Het hebben van een kindje wat anders is dan gemiddeld heeft natuurlijk wel zijn invloed op het wel en wee in het gezin maar we proberen er allemaal zo normaal mogelijk ermee om te gaan. Ik ben supertrots op alle drie mijn kanjers. Myrthe en Stefan leren door Patrick rekening te houden met anderen die anders zijn/denken/doen. Ze zijn lief behulpzaam en zorgzaam en hebben een groot verantwoordelijkheids gevoel t.o.v. hun broertje. Naast het recesseren werk ik nog 2 dagen in het ziekenhuis als secretaresse en 1 avond per week in de thuiszorg als ziekenverzorgende. Naast het zorgen voor anderen vindt ik lezen helemaal top evenals dingen ondernemen met het gezin en heerlijk buiten zijn. Lezen is voor mij een heerlijk moment voor mezelf hetgeen ik dan ook probeer iedere dag te creëren al is het maar een half uurtje.
Share
Share