Om 8 uur bij de Ark

In een groot gebied vol sneeuw en ijs leven drie pinguïns. Ze leiden een saai en voorspelbaar bestaan wat elke dag hetzelfde is. Ze kijken om zich heen en maken ruzie. Op een dag worden ze door een duif op de hoogte gesteld van de komst van de zondvloed. Ze krijgen twee kaartjes voor de Ark van Noach; verzamelen om 8 uur. Het verhaal van Om 8 uur bij de Ark vertelt hoe de pinguïns op de boot komen en hoe het hen daar vergaat.

Recensie
Om 8 uur bij de Ark
is een prettig geschreven verhaal; goed zelf leesbaar voor kinderen tussen de 7 en 9 jaar; de doelgroep voor dit boek. Een boek met een glimlach en leuke illustraties. De basis van het boek is een Bijbels verhaal. De boodschap is duidelijk en zet je aan het denken over de mensen en hun goede en slechte kanten. Een lichtvoetig filosofische benadering van het christendom. Dus leesbaar voor iedereen; dus ook als je niet gelovig bent.

Om 8 uur bij de Ark – Ulrich Hub
Kinderboek, hardcover, 72 pagina’s, Lemniscaat

 

Lees ook:
Wauw, het is winter
Jelle en Minke op bezoek bij de buren
Hoe word je een piraat

Share

About Irene

ahles@chello.nl'

Check Also

Bijbelverhalen voor de allerkleinsten: Adam en Eva – Jezus – Mozes – Ark van Noach

Met deze mooi uitgegeven boekjes kan je je kinderen vanaf 2 jaar geïllustreerd Bijbelse verhalen …

Share
Share