De Familie Snuffel: deel 1 uit de serie Theekop Huisje [recensie]

TM Theekop Huisje - Familie SnuffelSoms komen er boeken voorbij waar je meteen verliefd op wordt… De familie Snuffel is zo’n boek!

Informatie
De Familie Snuffel‘ uit de serie Theekop Huisje is een prachtig kijk en voorleesboek van Hayley Scott [Van Holkema en Warendorf]. De illustraties zijn van Pippa Curnick.

Verhaal
Op de dag dat Steffie gaat verhuizen, krijgt ze een cadeautje van haar oma. Steffie ziet erg op tegen de verhuizing van de stad naar het platteland en daarom geeft haar oma haar een heel bijzonder theekophuisje mee in de auto. Dan ontdekt Steffie dat er vier prachtige speelgoedkonijnen in het huisje zitten. Ze zet het huisje in haar nieuwe kamer, maar wat ze niet weet, is dat de konijnen een geheim hebben. Wanneer Steffie niet kijkt of niet in de buurt is, komen ze tot leven en beleven ze allerlei avonturen! En stiekem helpen de konijnen Steffie zo ook een beetje met wennen.

Mening
Echt een aanrader, dit (voor)leesboek. Zelf zou ik de voorkeur geven aan voorlezen, omdat het boek dusdanig geschreven en geïllustreerd is, dat je er veel extra’s mee kunt doen. Een tekening met konijntjes die “hop hop hop” doen of een emotie van Steffie nodigen uit tot interactie met je kind(eren).

 De familie Snuffel achterkant De familie Snuffel inleiding

Het mooie van dit boek is dat het een schattig fantasieverhaal (over speelgoedkonijntjes die tot leven komen wanneer je niet kijkt) combineert met een herkenbaar verhaal met herkenbare emoties. Klik <hier> om het boek in te kijken.

De familie Snuffel hoofdstuk

Hayley Scott heeft inmiddels meerdere ‘Theekophuisje’ boeken geschreven. Ik hoop maar dat deze snel in het Nederlands verkrijgbaar zijn!

De Familie Snuffel‘ | Hayley Scott, | van Holkema & Warendorf | 1e druk  | ISBN9789000363636  | 2018 | Hardcover | 128 pagina’s |

About Karina Ahles - Frijters

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 16 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 13 jaar.

Check Also

Durf te vliegen [persoonlijk verhaal]

“WHAT IF I FALL?” OH, BUT MY DARLING WHAT IF YOU FLY? In mijn vorige …