Philips AVENT viert 30-jarig bestaan. En ter gelegenheid daarvan ging vanmiddag bij mij de deurbel en werd er een groot pak afgeleverd met een strik er om heen. Kijk, dat kan ik dus waarderen: jarig zijn en trakteren! Bij opening …
Read More »Appels met bosbessencompôte [recept]
Een heerlijk, eenvoudig recept voor een feestelijk toetje. Uiteraard kun je de tabasco en de kaneel weglaten wanneer je denkt dat het dan beter gegeten zal worden door het hele gezin, maar met deze ingrediënten er wel bij, smaakt het …
Read More »Vita Coco voor kinderen [recensie]
Vita Coco Kids bestaat uit 100% natuurlijk kokoswater (niet gemaakt uit concentraat) dat afkomstig is van de jonge, groene, kokosnoot en wordt gemixt met natuurlijke fruitsmaken en water. Kokoswater bevat van nature veel vitaminen en mineralen zoals kalium om de …
Read More »Oorlogstaart [recept]
Het klinkt misschien niet echt aantrekkelijk ‘oorlogstaart‘, maar deze taart heeft zijn naam te danken aan zijn oorsprong. Tijdens de oorlog waren er niet veel ingrediënten beschikbaar om een taart te maken. De moeders uit die tijd vonden het toch …
Read More »Vers fruit ijs [recept]
De eerste bramen in onze tuin zijn rijp. En ze zijn heerlijk, maar mijn dochter en ik wilden iets met de bramen maken dat voor het hele gezin voldoende was, in plaats van dat iedereen er maar een paar krijgt. …
Read More »KitKat Chunky Double Caramel [recensie]
In de basis is deze KITKAT de bekende CHUNKY, maar van binnen schuilen er twee heerlijke caramel verrassingen! De ene helft van de CHUNKY is gevuld met crunchy caramel en de andere helft met creamy caramel. Zo proef je twee …
Read More »Hartige Preitaart [recept]
Een heerlijke smeuïge maar stevige vulling, verpakt in knapperig bladerdeeg. Met een hartige taart kun je volop variëren. Hierbij het recept van een favoriet van mij: de hartige preitaart! Ingrediënten (voor 4 personen) – 6 plakjes bladerdeeg (je kan ook …
Read More »Hoe handhaaft zich een gerecht binnen een familie? [blog]
Gele Rijstepap: Hoe handhaaft zich een gerecht binnen een familie? Dat zal niemand zich realiseren op het moment dat je voor de eerste keer gele rijstepap eet. In mijn jeugd, was de “gele rijstepap“een zondagse traditie. Daar sta je als …
Read More »Gele rijstepap [recept]
Deze gele rijstepap is een echte familietraditie geworden <lees hier het verhaal van deze traditie> en zorgt voor een feestelijk gevoel, zowel bij het maken als bij het eten! Nodig: 1 liter volle of halfvolle melk 200gram dessert rijst 1 pakje …
Read More »Kunst op je bord
Je ouders hadden het fout, je mag wel spelen met je eten! Met enkele eenvoudige ingrepen tover je het gewoonste ontbijt om in een kunstwerk op je bord. Wat denk je van poolbeerhavermout, zeemeerminpannenkoeken of een Picasso op je bord? …
Read More »JAN Pannenkoek ontbijt
Vorige week kregen we een compleet pakket thuisgestuurd van JAN Pannenkoek, met allerlei verse ingrediënten om “pannenkoek met citroen, honing en carpaccio van ananas” mee te maken (klik <hier> voor het recept). Een onverwachte combinatie, maar wel erg lekker. Op …
Read More »(Oranje) wortelfrietjes [recept]
Nu het Nederlands elftal is doorgedrongen tot de kwartfinales is het tijd voor wat Oranje recepten. Laten we beginnen met iets wat eigenlijk heel eenvoudig is, maar wel een enorm succes bij kinderen: wortelfrietjes: Nodig: winterwortelen honing frietsnijder Bereiding: Maak …
Read More »Op en top zwanger in Oostenrijk [blog]
De teller staat op 37 weken en 6 dagen… Fit zijn Iedereen om me heen die al eens een bevalling heeft meegemaakt, geeft aan dat het topsport is. Als je bedenkt dat je misschien wel meer dan 10 uur nodig …
Read More »Gezond lekker eten – kookboek voor volwaardige voeding
Gezond lekker eten is een volledig, origineel Nederlands basiskookboek, waarin op het gebied van gezonde voeding letterlijk alles te vinden is. Het heeft een ongekende rijkdom aan praktische ideeën om et voedingspatroon met gebruikmaking van volwaardige ingrediënten en nieuwe bereidingstechnieken …
Read More »Cherry Berry Pie Pops [recept]
Deze “Cherry Berry” Pie Pops kun je ook zonder lollystokje bakken. Wanneer je ze dan even nadat je ze uit de oven haalt, serveert met een bolletje vanille- of yoghurtijs heb je een heerlijk toetje. Wijs je kinderen er wel …
Read More »Prinsessenlimonade
Via Uitgeverij Clavis kreeg ik “Het geheime recept voor Prinsessenlimonade”. Dit ter gelegenheid van het boek Noortje speelt Prinsesje wat onlangs is verschenen. Als we zo’n bijzonder recept krijgen, moeten we het natuurlijk wel uitproberen. De kids vonden deze Prinsessenlimonade …
Read More »Niven 80/20; recepten uit de sterrenkeuken van groentefreak Niven Kunz
Wat goed is, komt snel. Niven Kunz is nog maar net 33 jaar en al bijna 10 jaar in het bezit van een Michelinster. Niven staat voor 80% groenten en 20% vlees of vis. Voor hem is deze 80/20-filosofie helder …
Read More »Tafelklets
We dromen er allemaal wel eens van: de avondmaaltijd als gezellig samenzijn met het gezin. Iedereen zit op tijd aan tafel, we voeren leuke gesprekken en we eten ons bord leeg…. Recensie Ik droom er ook regelmatig over… over van …
Read More »Tekenen met chocolade
Natuurlijk is snoepen niet gezond en chocolade (dus) ook niet. Maar lekker is het wel! En wanneer je er ook nog mee kunt knutselen is het helemaal feest! Recensie Wij kregen ter recensie het pakketje “Chocolate Picture Maker” toegestuurd. De …
Read More »Gevulde appelbol [recept]
Bijna alle kinderen vinden appeltjes lekker. En dat is prettig, want appels zijn gezond! Hier een heerlijke variatie om eens iets anders met appel te doen. Geschikt als toetje, maar ook lekker voor bij de koffie/thee of vruchtensap. Wat heb …
Read More »