Suske en Wiske musical: De Circusbaron [verslag]

Herfstvakantie, maandagochtend 11 uur: try out in Gooiland van de Suske en Wiske musical: De Circusbaron. Ik ben heel erg benieuwd! Ik ken het stripboek uit mijn jeugd en weet dat het een spannend avontuur is, maar kan me ook plaatjes herinneren waarvan ik me afvraag hoe Van Hoorne Entertainment bedacht heeft dit live te brengen….

circusbaron-suske-wiske-copyright-trotse-moeders suske-wiske-musical-circusbaron-theater-verslag-copyright-trotse-moeders-1

Met drie kinderen (mijn tweeling van bijna 9 jaar en een vriendinnetje van 10 jaar) zaten we vrijwel vooraan. De musical begon met een lied, prima gezongen door “Suske en Wiske”. Daarna kwamen in diverse scènes ook tante Sidonia en Lambik aan de beurt. Op Jerom moesten we nog even wachten, want die was ontvoerd!

suske-wiske-musical-circusbaron-theater-verslag-copyright-trotse-moeders-2 suske-wiske-musical-circusbaron-theater-verslag-copyright-trotse-moeders-3

De ontvoering van Jerom is reden voor Sidonia, Suske en Wiske om op avontuur uit te gaan. Lambik gaat uiteraard zijn eigen weg en sluit zich aan als clown (circusbaron) bij een reizend circus, maar ook hij ontdekt daar al snel geheimzinnige activiteiten.

suske-wiske-musical-circusbaron-theater-verslag-copyright-trotse-moeders-5 suske-wiske-musical-circusbaron-theater-verslag-copyright-trotse-moeders-6

Uiteindelijke blijkt dit allemaal met de verdwijning van Jerom te maken te hebben en moeten de vrienden voorzichtig te werk gaan, want er is niet alleen een gevaarlijke tijger, ook enkele andere circusartiesten blijken gevaarlijk….. Gelukkig loopt het goed af!

suske-wiske-musical-circusbaron-theater-verslag-copyright-trotse-moeders-11

De Suske en Wiske musical: De Circusbaron is een onderhoudende voorstelling van anderhalf uur. Er wordt veel gezongen, bijzonder goed gezongen zelfs en goed geacteerd. De bekende stripfiguren zijn prima neergezet en zien er uit alsof ze uit het stripboek tot leven zijn gekomen. Er zijn wel wat moderne dingen toegevoegd, zoals smartphones, maar het verhaal volgt prima het originele stripverhaal. En voor de ‘stunts’ die in een stripboek wat eenvoudiger te verbeelden zijn, was een prima oplossing gevonden!

suske-wiske-musical-circusbaron-theater-verslag-copyright-trotse-moeders-8

Ondanks dat het een try-out was, was het een zeer professionele voorstelling van hoge kwaliteit. Ook Ben Cramer, die in eerste instantie wat moeite leek te hebben met zijn tekst, schitterde in zijn rol. Waar ik het meest van onder de indruk was, was de dans: zo mooi gelijk wanneer het de bedoeling was en zo passend bij de voorstelling. Er kwam ook de nodige acrobatiek bij kijken, wat de kinderen schitterend vonden. Knap om dit op een relatief klein podium te kunnen doen!

suske-wiske-musical-circusbaron-theater-verslag-copyright-trotse-moeders-12 suske-wiske-musical-circusbaron-theater-verslag-copyright-trotse-moeders-13

En natuurlijk werd er ook gelachen, en niet alleen door de kinderen. Het is gewoon een heerlijke voorstelling voor het hele gezin, hoewel ik me afvraag of erg jonge kinderen het verhaal zelf kunnen volgen (en los daarvan werden er veel ‘moeilijke woorden’ gebruikt, die jonge kinderen misschien nog niet in hun vocabulaire hebben). Maar neem ze gerust mee: er is voldoende te zien, dans, zang, circusacts om gewoon lekker te kijken. Een absolute aanrader: prima voorstelling, professioneel en dynamisch.

suske-wiske-musical-circusbaron-theater-verslag-copyright-trotse-moeders-header

Na afloop mochten de kinderen nog op de foto met hun (strip)helden. Indrukwekkend hoe rustig en vriendelijk iedereen de tijd nam, wetende dat er die dag nog twee voorstellingen gespeeld moesten worden! Top!

suske-wiske-musical-circusbaron-theater-verslag-copyright-trotse-moeders-3 suske-wiske-musical-circusbaron-theater-verslag-copyright-trotse-moeders-14

Klik hier om de speellijst van deze musical te zien >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Bij ons in het circus

Bij ons in het circus is een vrolijk prentenboek waarin peuters kennismaken met de wereld …