Fatale kus – Alison Brennan [recensie]

Lucy Kincaid wordt door haar vriend, beveiligingsexpert Sean Rogers, gevraagd haar expertise op het gebied van cybercriminaliteit in te zetten bij het onderzoek naar een vermiste tiener.

Het onderzoek loopt synchroon met de klopjacht van de FBI op de ‘Cinderella Wurger.’ Deze seriemoordenaar heeft het voorzien op jonge vrouwen die hij op feesten drogeert en op die manier makkelijk tot zijn slachtoffer maakt. Wanneer beide onderzoeken met elkaar dreigen te botsen, is Lucy niet van plan om een stap opzij te doen. Haar eigen pijnlijke verleden maakt haar vastbesloten jonge vrouwen te behoeden voor criminelen.

Daartoe gaat Lucy niet alleen de confrontatie aan met een meedogenloze psychopaat, maar ook met haar eigen angsten. Zelfs als dat betekent dat haar carrière en haar geluk met Sean op het spel staan.

Over Alison Brennan
Allison Brennan behoort al jaren tot de gevestigde namen in de thrillergenre. Ze is met haar boeken genomineerd voor diverse prijzen en heeft inmiddels een grote schare fans opgebouwd. In het Nederlands verscheen eerder ‘Tot de dood ons scheid’

Recensie
Fatale kus is een verhaal wat aansluit op het eerder verschenen boek, Tot de dood ons scheidt‘. Omdat ik dit boek niet gelezen heb, wist ik niet of ik echt in het verhaal kan komen. Toch is het een op zich zelf geschreven verhaal, waardoor het niet noodzakelijk is het vorige boek te lezen.

Hoewel het boek vanuit meerdere personen belicht word, is de hoofdrol voor Lucy Kincaid, waarbij ze samen met Sean Rogers opzoek gaat naar de vermiste Kirsten. Het nichtje van Sean. Tijdens dit onderzoek groeit de relatie tussen Lucy en Sean, tot grote ergernis van haar broer Patrick.

Ondertussen is de FBI een onderzoek gestart naar de moordenaar die de naam Cinderella Wurger krijgt. De moordenaar heeft het gemunt op meiden die feesten bezoeken, vervolgens op raadselachtige wijze drogeert en achterlaat met maar 1 schoen. Beide zaken lijken veel overeen te komen.

In het begin van het boek vind ik het enigszins schakelen. Ik moest er even in komen, maar naar mate het verhaal verder ging werd het steeds moeilijker het boek weg te leggen. Het verhaal is goed opgebouwd en met de internetgevaren van tegenwoordig ook een actueel onderwerp. De spanning loopt steeds meer op met daarnaast een vleugje romantiek.Het einde van het verhaal zorgt voor een verrassende wending.

Hou je van een goed geschreven thriller, of heb je het eerdere boek van Allison Brennan gelezen? Dan ga je van dit verhaal zeker volop genieten!

Fatale Kus – Alisson Brennan
Paperback – 304 pagina’s – Nederlands – Uitgeverij de Fontein
Bestel Fatale Kus hier >>>>

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

De Stamboom

Wat als je er achter komt dat je familie van een seriemoordenaar bent? Inhoud Liz …