Ik, moeder [verhalen – recensie]

Ik, moeder. Eigenlijk vat dat sinds ongeveer 15 jaar samen hoe ik me voel….

Inhoud van het boek
Dertien auteurs schreven een krachtig mozaïek van het moederschap. Soms rauw, soms vertwijfeld, soms melancholisch. Maar altijd echt. In Ik, moeder wordt het moederschap ter discussie gesteld én gevierd.

Mening
Ik had me voorgenomen met enige regelmaat het boek op te pakken en één van de verhalen te lezen, maar al snel las ik het ene verhaal na het andere.

Allemaal verschillende moeders, allemaal een ander verhaal. Iemand die moeder wordt van een niet-biologische zoon, iemand die zich moeder voelt van de kinderen van haar dochter, iemand die de ervaring van haar eigen moeder pas loslaat wanneer haar zoon een eigen persoonlijkheid toont…

Moeders die na enige tijd een tweede keer moeder worden, moeders die zich zeer bewust zijn van de wereld om hen heen waar hun kinderen in opgroeien. Moeders die verbaasd zijn over wat hen overkomt. Moeders die niet-blank zijn in een wereld die voornamelijk blank is.

Moeders die het idee hebben hun leven vóór het moederschap weer op te pakken… Moeders om van te houden en respect voor te hebben, want in ieder verhaal wordt de manier waarop moederschap ervaren wordt, eerlijk en liefdevol beschreven.

Ik, moeder is een prachtige bundeling van verhalen. Een aanrader voor iedere (aanstaande) moeder. En lees ook vooral het voorwoord. En het prachtige gedicht ‘De menigte’ van Anna Enquist.

Ik, moeder – samengesteld door Annemarie de Gee en Eva Kelder
Hardcover, 206 pagina’s, uitgeverij Meulenhoff
Bestel dit boek hier >>>>

Ook de moeite waard:

19 maart in De Balie: ‘de moeder, de schrijver’

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Woorden schieten tekort – Nicci Gerrard over dementie

Helaas kon ik niet aanwezig zijn op de avond dat Nicci Gerrard over dementie sprak …

Share
Share