Superfruits, wat zijn dat?

“Superfruits”, die term hoor je steeds vaker. Ik vind veel fruit super-lekker en dat vruchten gezond zijn is ook wel bekend, maar wanneer krijgen vruchten de term superfruit?

Screenshot 2014-09-22 at 17.56.17Superfruits
Oorspronkelijk was de term superfruits bedoeld voor exotische vruchten als açai bessen, granaatappel en cranberry, die zijn namelijk bijzonder gezond en rijk aan antioxidanten. Superfruits zijn met name populair door hun ORAC waarden.

Screenshot 2014-09-22 at 17.55.50‘League of Extraordinary Superfruits’
Superfruits bevatten belangrijke vitamines en hoogwaardige aminozuren en vetzuren die ons lichaam helpen het jong en vitaal te houden. Tegenwoordig staan de klassiekers aardbeien, frambozen en aalbessen omwille van hun uitstekende voedingsstoffen ook in de ‘League of Extraordinary Superfruits’.

Screenshot 2014-09-22 at 17.57.03ORAC
ORAC is de afkorting van Oxygen Radical Absorbance Capacity. De ORAC-waarde is een gestandaardiseerde methode om het antioxidantgehalte te meten van verschillende voedingsmiddelen en voedingssupplementen. Op de website ORACvalues kun je de diverse ORAC-scores van verschillende soorten voeding opzoeken. Zo zie je dat broccoli en perzik ook hoog scoren.

Screenshot 2014-09-22 at 17.58.17Anti-oxidanten
Anti-oxidanten helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen. Hoe minder vrije radialen je in je lichaam hebt, hoe gezonder het is. Wanneer voeding een hoge ORAC waarde heeft, is het effectiever bij het neutraliseren van de vrije radicalen dan voedsel met een lage ORAC waarde.

Prettig om te weten dat lekker èn gezond prima samengaan!

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Zo houd je zelfs de allerkleinste beestjes bij jouw kleintjes weg

Als jonge ouder wil je het beste voor je kleintje. Je schildert de kinderkamer met …