Donna Hay: De Basics

hay2In dit boek gaat Donna Hay terug naar de basis. Het is een terugblik op 10 jaar werk als food writer. Ze laat aan de hand van een aantal klassieke gerechten de basis van haar kookstijl zien door middel van stap-voor-stapfoto’s. Ze beschrijft alles, makkelijke hoofdgerechten, basisrecepten, heerlijkheden uit de oven en verrukkelijke desserts. Dat allemaal in een frisse, aantrekkelijke stijl.

Recensie:
Een kookboek dat je een aantal basishandeling leert en dat diverse recepten van klassiekers bevat. In het kookboek vind je hoofdgerechten, gebak, desserts en een hoofdstuk “de basics.”
Naast de recepten vind je in dit boek ook bepaalde bereidingsmethodes, denk hierbij aan fileren van vis en het pocheren van kip. Praktisch daarbij zijn ook de duidelijke foto’s die de tekst ondersteunen. Doordat het boek diverse soorten gerechten bevat, is er altijd wel iets te vinden dat jij lekker vind. De vraag is of dit boek ook een waardevolle aanwinst in de keuken is.

Er staan zeker lekkere recepten in, maar van diverse gerechten zijn er verschillende varianten gegeven. Denk hierbij aan frittata, flatbread en brioche. Dat kan zeker lekker zijn voor de variatie, maar vaak kan ik zelf ook wel dit soort varianten verzinnen. Als je eenmaal de basis kent, is het niet zo heel moeilijk om te spelen met andere ingrediënten.
Wanneer je het zelf niet weet, is er altijd nog internet waar je al snel legio varianten krijgt voorgeschoteld. Persoonlijk vind ik het dus jammer dat er niet meer variatie is in gerechten, maar dat er van veel klassiekers een stuk of vijf varianten staan beschreven.

donna hayHet kookboek is praktisch voor beginners. Alles wordt duidelijk stap voor stap uitgelegd en de foto’s geven een duidelijk beeld van bepaalde handelingen en uiteraard het resultaat. Dankzij de plaatjes is het ook heerlijk om alleen maar te bladeren in dit boek, om lekker inspiratie op te doen.

Wanneer iemand nog niet zo veel kookervaring heeft is dit boek zeker een aanrader. Er worden basisrecepten gegeven en de bereidingswijze staan duidelijk beschreven. De ervaren thuiskok zal echter niet zo veel aan dit boek hebben. Die bedenkt hoogstwaarschijnlijk zelf wel de variaties en wanneer hij of zij iets wil opzoeken is het wereldwijde web een praktischere optie. Kun je het plaatsje in de boekenkast bewaren voor een ander kookboek…

Donna Hay De Basics – Donna Hay
Kookboek, 136 pagina’s, van Dischoeck
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share